U srpnju do sada ostvareno 52 posto lanjskog turističkog prometa

U hrvatskom turizmu u srpnju je do sada ostvareno oko 52 posto turističkog prometa iz istih lanjskih dana, što je više od očekivanja, dok je trenutno u Hrvatskoj 467 tisuća turista, istaknuo je u četvrtak na sjednici Vlade ministar turizma Gari Cappelli.

Komentirajući trenutnu situaciju u turizmu, Cappelli je na traženje premijera, važnim izdvojio podatke da u Hrvatskoj nema nijednog bolesnog turista te da je najveća koncentracija turističkog prometa trenutno u dvije jadranske županije – Istarskoj i Primorsko-goranskoj, gdje se odmara oko polovine trenutnog broja turista ili oko 250 tisuća.

“Praktički nema nikakvih problema što se tiče Covida-19, svugdje se u objektima i destinacijama itekako pazi na sigurnost, a važno je i što turista iz Njemačke sada imamo samo 10 posto manje nego u isto vrijeme prošle godine”, kazao je Cappelli.

“Za turistički promet u prvim danima srpnja, koji je dosegnuo oko 52 posto ostvarenog u istom lanjskom razdoblju, ocijenio je da “takav rezultat nismo ni očekivali, ali je to s obzirom na sigurnost i sve što se događa ohrabrujući i optimističan podatak”.

Premijer Andrej Plenković je s Vlade poručio da je zbog zaštite od Covida-19 i za turiste, kao i za domaće stanovništvo, ali i za aktiviranje ekonomije, važno da se svi pridržavaju modela “hdd2 – higijena, dezinfekcija, distanca” i da “što bude više opreza bit će manje zaraze, a time i posljedica”.

Pozvao je i sve još jednom na odgovornost i, kako je dodao, “taj minimun samodiscipline koji će riješiti puno poteškoća”. (Ministarstvo turizma)

Pratite nas na društvenim mrežama!