U Zagrebu je palo 80, a u Varaždinu 127 mm kiše. Jeste li vidjeli možda neku vijest o poplavama u Varaždinu?

Nakon nevremena koje je noćas snažno pogodilo Zagreb, poplavilo gradske ulice, bolnicu u Klaićevoj i domove brojnih građana, gradonačelnik Milan Bandić od jutra briljira ispaljujući izjave koje su zaista teško spojive sa situacijom u Zagrebu. Prvo je, tijekom jutarnjeg “delanja” i nadgledanja sanacije podvožnjaka u Miramarskoj, poručio da su štete – minimalne.

“Stvari su pod kontrolom, sanacija će biti narednih tjedan dana, i da ovaj čovjek nije poginuo ovo bi zaboravili za 24 sata. Razlog je tome ogromna količina vode koja se srušila na Zagreb i infrastruktura to nije mogla podnijeti.”, rekao je gradonačelnik Zagreba pa još znalački dodao da kada padne 100 litara kiše po metru kvadratnom, gradska infrastruktura to jednostavno ne može podnijeti.

USPOREDBA ZAGREBA I VARAŽDINA

Što, kako i koliko podnosi gradska infrastruktura zgodno je na Twitteru predočio kolega Zoran Pehar s N1. Usporedio je podatke o oborini u Zagrebu i Varaždinu, gdje je za razliku od Zagreba palo više oborine, no vijesti o većim štetama su izostale.

Zaista, podaci Državnog hidrometeorološkog zavoda jasno iskazuju koliko je većoj količini oborine u posljednja 24 sata bio izložen Varaždin u usporedbi sa Zagrebom, koji je noćas praktički bio paraliziran, pretrpivši značajnu štetu. /telegram.hr/ foto: varaždinske vijesti

Pratite nas na društvenim mrežama!