Veliki broj novozaraženih u susjednim zemljama; u Srbiji od korone umrlo 9 ljudi

U Srbiji je danas registrirano 389 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Devet osoba je umrlo. Hospitalizirano je 4776 ljudi, a čak je 187 pacijenata na respiratorima. Službeni broj registriranih slučajeva u susjednoj državi prešao je 20 tisuća, a od posljedica koronavirusa umrla je 461 osoba.

Srbija od 30. lipnja svakodnevno bilježi više od 250 novozaraženih koronavirusom. Broj mrtvih danas je nešto niži, budući da je u posljednjih desetak dana umiralo između 10 i 18 osoba dnevno. Jučer je objavljeno kako u Srbiji muškarci obolijevaju češće i s težom kliničkom slikom, te da je među oboljelima odnos 60 posto muškaraca prema 40 posto žena.

U BIH 244 NOVOZARAŽENIH

U Bosni i Hercegovini u subotu su potvrđena 244 nova slučaja zaraze koronavirusom, objavili su entitetski zavodi za javno zdravstvo. U bolnicama u Federaciji BiH u protekla 24 sata testirana su 1044 uzorka od kojih je 158 bilo pozitivno dok su u Republici Srpskoj testirali 600 uzoraka, a koronavirus je potvrđen u 86 slučajeva. Pojedinačno je najviše novozaraženih na području Sarajevske županije gdje su od subote potvrdili 84 nova slučaja.

Drugo najveće žarište je Banja Luka s 22 novozaražene osobe. Prijavljena su i dva nova smrtna slučaja, a preminuli su stariji muškarac iz Sanskog Mosta i žena iz Goražda. Vlasti u Federaciji BiH u petak su proglasile stanje epidemije no nisu uvele nikakve nove restrikcije, a stanovnici su pozvani na poštivanje fizičkog razmaka i nošenje maski. (telegram.hr)

Pratite nas na društvenim mrežama!