Započinje izgradnja obilaznice Novi Marof istočno u vrijednosti od 147 milijuna kuna

Jedan od najvećih projekata u posljednjih 50 godina na području Novog Marofa kreće u realizaciju. Riječ je o izgradnji istočne obilaznice vrijedne 105,5 milijuna kuna bez PDV-a, dok će ukupni troškovi zajedno s projektiranjem i otkupom zemljišta te PDV-om biti 147 milijuna kuna.

Ugovor o početku izgradnje potpisan je u srijedu u Kulturnom centru Ivan Rabuzin.

Gradonačelnik Siniša Jenkač naglasio je kako je odluka o početku gradnje donijeta još 1987., a nakon više od 30 godina konačno se kreće s realizacijom ovog važnog infrastrukturnog projekta.

Predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić kazao je kako se radi o cesti duljine 4,5 kilometara koja na svojoj trasi ima i dva mosta preko Bednje, duljine 120 i 46 metara, 14 propusta te 6 raskrižja.

– Rok za završetak projekta je dvije godine, a ono što mi je posebno zadovoljstvo i što je jamstvo da će projekt biti realiziran u roku i kvalitetno, je da projekt istočne obilaznice Marofa rade lokalne tvrtke. Radi se o respektabilnim izvođačima s kojima Hrvatske ceste imaju najbolje iskustvo, a to su tvrtke Kolas i Zagorje gradnja i to nam je jamstvo da u svim ovim krizama koje smo imali, gdje imamo problem u realizaciji projekta ako je izvođač radova iz inozemstva, ovdje tih problema sigurno nećemo imati – rekao je Škorić

Realizacijom ovog projekta steći uvjeti za kvalitetan život stanovnika Novog Marofa.

Izvor: novimarof.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!