Atletika – Veronika Drljačić obranila naslov prvakinje Hrvatske na zagrebačkoj Mladosti

Ovog se vikenda u organizaciji HAAK Mladost,Zagreb održava pojedinačno prvenstvo Hrvatske za mlađe seniore i mlađe seniorke. Nastupili su tamo već prvog  dana i naši Križevčani u mnoštvo disciplina i uzeli odličja.

Tako je naša mlada Križevčanka Veronika Drljačić u utrci mlađih seniorki na 100 metara u cilj utrčala druga s rezultatom 12,37 – samo šest stotinki sporije od pobjednice Luane Bobanović iz AK Kvarner, Rijeka. Srebro je zasjalo oko vrata naše mlade atletičarke, a na raspored je došla njena disciplina – 400 metara.

Veronika je uvjerljivo vodila od početka do kraja utrke i u cilj utrčala za 55,21 sekundi što je bilo dovoljno za obranu titule prvakinje Hrvatske kod mlađih seniorki. U istoj je utrci druga bila Lea Novković iz AK Karlovac, Karlovac ispred Nine Vuković iz MS Velika Gorica.

Nastupio je i naš mladi sprinter Adam Hunjak koji je svoje najbolje vrijeme tražio iz treće skupine utrke na 100 metara. U cilj je utrčao sedmi s rezultatom 12,10 koji ga je svrstao na ukupno 21. mjesto.

Križevačke atletičare i sutra očekuju naporne dionice. Tako će Veronika startati u drugoj skupini utrke na 200 metara, dok će u istoj disciplini kod mlađih seniora nastupiti Adam Hunjak. Tara Večenaj će trčati u utrci na 3000 metara. Zaželimo sreću našim Križevčanima.

(ds)

Pratite nas na društvenim mrežama!