Bijesni roditelji postavili šatore ispred Klaićeve! U ulozi oca čije je dijete prošlo bolničku traumu tu je i Ivan Pokupec iz Križevaca

Kako piše Večernji list, pred Klaićevom bolnicom u ponedjeljak oko 10 sati okupilo se desetak roditelja nezadovoljnih restrikcijama posjeta djeci hospitaliziranoj u bolnicama.

Trojica očeva, revoltirana dvostrukim pravilima oko mjera zaštite od koronavirusa, pred Klaićevom su bolnicom podignula šator. Ostat će ovdje, kazali su, dok ministar zdravstva Vili Beroš ne donese propis kojim će jasno definirati pravila te zaštititi najranjivije skupine u društvu, djecu, starije i invalide, najpogođenije zabranom posjeta u bolnicama i domovima zbog koronavirusa.

Hrvatski branitelj iz Pakraca Roberto Mateš za Večernji je kazao kako se nada da ovdje neće boraviti dugo.

– Ne prihvaćamo da djeca budu sama bez roditelja jer to pogubno utječe na njihovu psihu. Ovo je zlostavljanje najranjivijih skupina u društvu i zato smo ovdje. Ovdje sam i kao roditelj, ali i kao hrvatski branitelj odlikovan u ratu. Svoje spomenice namjeravam spaliti jer za ovakvu zemlju nisam krvario.

U ulozi oca čije je dijete prošlo bolničku traumu tu je i Ivan Pokupec iz Križevaca.

Smeta nam nehumani odnos prema djeci, starcima i invalidima, ali i to što ministar Beroš nije našao za shodno da donese propis o posjetama te postavi jasna pravila. Čim pošalje takav dopis, mi ćemo se maknuti – kazao je Večernjem Pokupec, a isto je ponovio i pripadnicima MUP-a koji su pred Klaićevu došli istražiti situaciju.

Izvor: m.vecernji.hr

FOTO: Borna Filic/PIXSELL (telegram.hr)

Pratite nas na društvenim mrežama!