Centar za mlade Križevci uz pozitivne poruke građanima i balone obilježio Međunarodni dan mladih na križevačkom trgu kod paviljona

Centar za mlade Križevci, danas je, 14. kolovoza na glavnom križevačkom trgu kod paviljona, obilježio “Međunarodni dan mladih” dijeljenjem balona s pozitivnim porukama građanima.

Kao što smo već pisali, Međunarodni dan mladih obilježava se svake godine 12. kolovoza, a cilj mu je podići svijest svih građana, kako Hrvatske, tako i Europe i svijeta, o značenju mladih i njihovoj ulozi u društvu. Sama je svrha obilježavanja ovog dana usmjeriti pozornost na mlade koji se suočavaju s raznim problemima, a kojih nije malo.

Neki od navedenih problema s kojima se suočavaju mladi u Hrvatskoj su velika stopa nezaposlenosti, iseljavanje, slaba uključenost mladih u politički život zajednice, nedostatak prostora za kvalitetno provođenje slobodnog vremena te nemogućnost osamostaljivanja.

“Ovogodišnja tema Međunarodnog dana mladih 2020. je „Angažman mladih za globalno djelovanje„.
Cilj ovogodišnje teme je da istakne načine na koje angažman mladih na lokalnom, nacionalnom i globalnom nivou obogaćuje! Također naglasak je na izvlačenju pouka o tome kako se njihova zastupljenost i angažman u formalnoj institucionalnoj politici može značajno poboljšati.”- izjavili su za Radio Križevci iz Centra mladih Križevci

Također moramo spomenuti kako Udruga mladih „Mladi u Europskoj uniji“ u posljednjih 10 godina (od osnutka Udruge) aktivno radi na poboljšanju kvalitete života mladih i njihovog položaja u društvu. Provedbom raznih projekata na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini kontinuirano potiče zaposlenje i samozaposlenje mladih, informira o raznim mogućnostima za mlade, potiče mobilnost mladih i volontiranje.

šv/radiokriževci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!