Češki kolač kao vikend desert – uživajte!

Probašli smo recept za vikend slasticu koji donosimo u nastavku.
Za tijesto:
5 jaja
20 dag brašna
1 žlica vode
2 žlice kakaoa

Za kremu:
15 dag šećera
5 žumanjaka
5 žlica brašna
5 dl mlijeka
20 dag maslaca
10 dag šećera u prahu 

Za pjenu:
5 bjelanjaka
25 dag šećera
sok od pola limuna

Priprema tijesta:
Bjelanjke istucite u čvrst snijeg, dodate šećer, vodu i jedan po jedan žumanjak, te na kraju lagano umiješate brašno pomiješano s kakaom. Pecite u namaštenom i pobrašnjenom limu veličine 40 x 25 cm.

Priprema kreme:
šećer, žumanjke i brašno umutite s malo mlijeka i ukuhajte u preostalo mlijeko. Kuhate oko 10 minuta. U ohlađeno dodate margarin pjenasto izrađen sa šećerom u prahu.

Priprema pjene:
Bjelanjke istucite postupno dodajući šećer i kuhate na pari oko 15 minuta. Na kraju dodate sok od limuna.

Pratite nas na društvenim mrežama!