Čestitka ministra obrane povodom 25. obljetnice VRO Oluja

Ministar obrane Mario Banožić uputio je čestitku djelatnicima Ministarstva obrane, Hrvatskoj vojsci i policiji, hrvatskim braniteljima i hrvatskom narodu povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 25. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja.

Čestitka ministra obrane povodom 25. obljetnice VRO Oluja

Čestitka ministra obrane Marija Banožića povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 25. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja

Poštovani djelatnici Ministarstva obrane,
poštovani pripadnici pobjedničke Hrvatske vojske i policije,
dragi hrvatski branitelji,
Hrvatice i Hrvati,

Čestitam vam Dan pobjede, Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja!
S ponosom se prisjećamo 5. kolovoza 1995. godine, kada je hrvatski narod pod hrvatskim stijegom krenuo u završno ostvarenje stoljetnog sna o stvaranju samostalne i demokratske Republike Hrvatske. Završetkom vojno-redarstvene operacije Oluja, prije 25. godina, taj san je i ostvaren.

Oluja je simbol zajedništva i junaštva i kruna svih pobjeda u Domovinskom ratu.
Ključ pobjede u Domovinskom ratu bili su ljudi, hrabri i odvažni hrvatski branitelji koji su pokazali hrvatsko zajedništvo, snagu i slogu.

Iskazujem zahvalnost svim sudionicima operacije Oluja koji su domoljubljem, srčanošću, odlučnošću i hrabrošću izborili hrvatsku slobodu i neovisnost.

Najveću zahvalu upućujem obiteljima poginulih, umrlih i nestalih hrvatskih branitelja.

Pobjednička Hrvatska vojska stvorena u Domovinskom ratu, danas je jamac mira i stabilnosti i pomaže svome narodu kada je najpotrebnije.

Danas slavimo mir i slobodu u Hrvatskoj.

Upućujem iskrene čestitke i želim puno uspjeha u životu i radu.

Pratite nas na društvenim mrežama!