Eurospin otvara prvu trgovinu u Zadru, počela izgradnja diskonta i u Križevcima

Talijanski diskontni lanac Eurospin 13. kolovoza otvorit će trgovinu u Zadru, prvu od 100 trgovina koje planira otvoriti u Hrvatskoj, javlja dnevni list Jutarnji list u subotnjem broju.

Baš kao u Italiji, gdje posluje više od 1.000 prodavaonica, i u Sloveniji, gdje je otvorio oko 50 prodavaonica, u svom će supermarketu u Zadru Eurospin prodavati isključivo vlastite zaštitne znakove hrane, pića, predmeta za kućanstvo i ostale robe, po cijenama , kaže, niži od konkurencije.

Upitan hoće li Eurospin prouzrokovati veće promjene u domaćem maloprodajnom sektoru ako na kraju otvori 100 prodavaonica u zemlji, Martin Evačić, direktor lanca trgovina NTL-a i predstavnik sektora maloprodaje u Hrvatskoj udruzi poslodavaca, rekao je da ne vjeruje na hrvatskom se tržištu našlo mjesta za dodatnih 100 supermarketa, a razlog je zasićenost tržišta, uključujući i njegov diskontni sektor.

Kao što smo pisali prije nekoliko mjeseci, Eurospin je krenuo s izgradnjom trgovačkog centra na području nekadašnjeg “Tvila” u Križevcima.

Eurospin se od sličnih trgovačkih lanaca razlikuje po tomu što u asortimanu drži isključivo robne marke, što je praksa na koju je Križevčane do sada najviše “naučio” Lidl.

Iz pouzdanih izvora doznajemo kako je Eurospin već raspisao natječaje za radna mjesta, ali i potražnju za dobavljačima.

Ako želite postati dobavljač voća i povrća za Eurospin, javiti se možete na voceipovrce@eurospin.hr.

Izvor: Croatiaweek.com, jutarnjilist.hr šv/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!