Gradonačelnik Rajn o zaprašivanju komaraca

Obzirom na brojne upite naših građana i slušatelja hoće li i kada vodstvo grada Križevci provesti zaprašivanje komaraca u našem gradu, odgovor smo potražili u emisiji “Križevci moj su grad” radija Križevci u kojoj svakog ponedjeljka gostuje gradonačelnik Mario Rajn ili netko iz vodstva grada. Pročitajte njegov odgovor:

“U smislu onog sustavnog kao što to rade kolege u velikim gradovima gdje imaju rijeke ili vode stajaćice, tu se trebalo djelovati prvenstveno u proljeće, kad su veći dio komaraca ličinke što i potvrđuje struka. U ovom trenutku, naravno i sami svjedočimo ubodima komaraca, dakle nismo ni mi političari imuni na ubode komaraca. Nekim točkastim riješenjima i repelentima bi eventualno probali suzbiti tamo gdje su veće koncentracije ljudi, ali definitivno generalno zaprašivanje kao što to provode gradovi poput Osijeka koji svake godine imaju značajne probleme s komarcima sad je prekasno, a i moram napomenuti da nismo to ni planirali kroz proračunska sredstva budući da nikad do sad nije bilo potrebe. Ova godina je zaista specifična te vrlo vlažna sa određenim čestim izmjenama vremenskih prilika, u svakom slučaju probat ćemo točkasto djelovati da suzbijemo ono gdje se zaista skuplja veći broj građana, a ovo što se tiče vlastitih terasa to ćemo nažalost morati apelirati naše građane da svatko proba sebe zaštiti na maskimalne načine.
Evo i ja, odnosno moja supruga je nas i našu obitelj zaštitila na najbolje moguće načine, evo i sama je svjedočila u trgovačkom centru gdje su joj prodavačice u trgovačkom centru i same dale do znanja da im prodaja repelenata ove godine ide nikad bolje. Nažalost moramo se i mi sami prilagoditi, ali nešto ćemo probati napraviti iako je odmakao stadij za zaprašivanje, praktički smo u drugoj polovici kolovoza, a ponavaljam gradovi koje se zaista iz godine u godinu bore sa najezdama komaraca u stvari djeluju u proljeće jer tad i najviše ima efekat”.

Snimku cijele emisije poslušajte ovdje:

im/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!