Gužve na granici sa Slovenijom, čeka se i do sat vremena; turisti ljuti zbog mjera koje su uvele njihove zemlje

Na hrvatskim graničnim prijelazima od jutra se stvaraju velike gužve. Turisti mahom napuštaju Hrvatsku zbog mjera koje su im njihove zemlje propisale nakon pogoršanja epidemiološke situacije u Hrvatskoj.

Tako se, prema posljednjim informacijama HAK-a, na graničnom prijelazu Rupa za ulazak u Sloveniju stvorila kolona od oko jednog kilometra te se čeka oko jedan sat za prelazak granice. Na ulasku u Hrvatsku nema čekanja. Na Macelju se na ulazak u zemlju mora pričekati pola sata, a na izlazak sat vremena.

KAKO JE NA OSTALIM GRANIČNIM PRIJELAZIMA?

Na Goričanu se za ulazak u Hrvatsku čeka oko pola sata, dok za izlazak nema čekanja.

Najveće su gužve na graničnim prijelazima Plovanija i Kaštel. Na Plovaniji se za ulazak u Hrvatsku čeka do pola sata, a na Kaštelu duplo duže. Na oba prijelaza za izlazak iz zemlje čeka se do sat i pol. Stvorila se kolona od oko četiri kilometra koja se dijelom proteže i na Istarski ipsilon, javlja HAK.

Putnici koje je na granici anketirao HRT uglavnom se ne boje epidemiološke situacije u Hrvatskoj.

NEKI TURISTI VJERUJU DA JE KORONA JAČA GRIPA

“Ne bojimo se baš korone u Hrvatskoj. Idemo na deset dana na otok Pag u Povljanu”, kazao je novinarima par turista iz inozemstva. “Ne, ne bojimo se korone. To je mala gripa. Idemo za Zadar i nakon toga se vraćamo u Frankfurt”, kažu gosti iz Njemačke.

“Idemo u Makarsku gdje ćemo biti smješteni u jednoj maloj kući i dobro se provoditi. Ostat ćemo tjedan dana. Bojimo se korone, ali ćemo biti oprezni”, izjavio je gost koji je jutros stigao u Hrvatsku.

OGORČENI ZBOG DODATNIH TROŠKOVA LJETOVANJA

Dio onih koji su danas i jučer napustili našu zemlju učinili su to jer im je godišnji odmor ionako završio. Tvrde kako su se ovdje, tijekom, ljetovanja osjećali sigurno.

Turisti s kojima su razgovarali novinari N1 također su ogorčeni odlukama svojih vlada zbog kojih su morali skratiti godišnji odmor.

“To je čista politička odluka. Hrvatska bi trebala uzvratiti Austriji istom mjerom”, govore neki od anketiranih. Dio ih je ljut jer zbog obveznih testiranja sada moraju potrošiti dodatne novce. U međuvremenu su neki hotelski lanci u Hrvatskoj, te Šibensko-kninska županija uveli subvencioniranje testova za turiste. /telegram.hr/ foto: vecernji.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!