HAK- Stanje na cestama

Magla mjestimice usporava promet na cestama u Lici, vremenski uvjeti u ostalim dijelovima zemlje povoljni su za vožnju i vozi se bez posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje traju radovi, izvijestio je u petak Hrvatski autoklub.

Tijekom sljedećih dana, a posebice u subotu i nedjelju, povodom nadolazećeg blagdana Velike Gospe na prilaznim cestama marijanskih svetišta očekuje se veći broj pješaka hodočasnika, pa ostale sudionike u prometu iz HAK-a pozivaju na pojačan oprez.

Pojačan promet tijekom dana očekuje se na važnijim cestama: autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb, A2 Zagreb-Macelj i A3 Bregana-Lipovac, A7 kod GP Rupa u smjeru Slovenije, riječkoj i zagrebačkoj obilaznici, Jadranskoj magistrali (DC8) na prilazima turističkim središtima duž obale, osobito na području Zadra, Šibenika, Trogira, Splita, Stobreča, Podstrane, Omiša, Makarske, Istarskom ipsilonu prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija, Krčkom mostu te na pojedinim graničnim prijelazima.

Stanje na autocestama:

A1 Zagreb-Split-Ploče:

– kod naplatnih postaja Lučko u oba smjera i Demerje u smjeru Zagreba nema dužih čekanja.

A7 Rupa-Rijeka-Žuta Lokva:

– zatvoren je vozni trak između čvorova Hreljin i Križišće u smjeru Krka, zbog oštećenja poklopca šahta.

Istarski ipsilon:

– u čvoru Rogovići za sav promet zatvoren je izlaz iz smjera Rijeke.

– u čvoru Ivoli zatvoren je izlaz iz smjera Pule te ulaz u smjeru Rijeke.

– do 1. rujna između čvorova Rogovići i Vranja vozi se uz privremenu regulaciju prometa, zbog radova na izgradnji punog profila Istarskog ipsilona. Tijekom građevinskog miniranja kratkotrajno će se obustavljati promet. Za vrijeme radova između čvora Rogovići i čvora Vranja zabranjen je promet izvanrednih prijevoza širih od tri metra.

– na snazi su sljedeća ograničenja, odnosno zabrane za prolaske izvanrednih prijevoza na autocestama A8 i A9 Istarskog ipsilona: dionica čvor Kanfanar – čvor Medaki (max. širina 2,75 m), dionica čvor Medaki – čvor Kanfanar (max. širina 2,75 m), dionica čvor Rogovići – čvor Ivoli (max. širina 3,00 m), dionica čvor Ivoli – čvor Cerovlje (max. širina 3,00 m), dionica čvor Cerovlje – čvor Lupoglav (max. širina 3,00 m), dionica čvor Lupoglav – čvor Vranja (max. širina 3,00 m).

Zbog pojačanog prometa i aktualnih kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom prometu.

Prema odluci vlade Republike Italije, sve osobe koje iz Republike Hrvatske ulaze u Italiju prilikom ulaska moraju imati negativan test na koronavirus koji nije stariji od 72 sata ,ili se testirati u roku od 48 sati od ulaska u Italiju.

Odluka se odnosi na državljane Republike Hrvatske, ali i na osobe koje su boravile u Hrvatskoj, uključujući talijanske državljane. Tranzit kroz Republiku Italiju trenutno nije ograničen te za njega nije potreban negativan test.

Izvor: HAK

Pratite nas na društvenim mrežama!