HZZO- Ne nasjedajte na pokušaje prijevare različitih trgovaca i akvizitera

HZZO je u utorak upozorio građane da ne nasjedaju na pokušaje prijevare različitih trgovaca i akvizitera koji se lažno predstavljaju kao djelatnici HZZO-a, i pozvao ih da pokušaje prijevare prijave policiji.


HZZO u priopćenju ističe da se različiti trgovci i akviziteri lažno predstavljaju kao djelatnici HZZO-a nudeći usluge masaže, pretrage, skupe aparate i preparate telefonski ili na kućnim adresama građana.

Osiguranica s područja Zagreba prijavila je slučaj u kojem joj se osoba telefonski lažno predstavila kao djelatnik HZZO-a i pokušala prodati „pojas za kralježnicu”.

“HZZO je u proteklih nekoliko godina više puta zaprimio dojave građana o prevarantima koji zloupotrebljavaju ime HZZO-a, nudeći pri tome različite usluge i aparate, čak tražeći novčani polog i pin bankovnih kartica. Napominjemo da HZZO obavlja poslove koji se tiču ostvarivanja prava na obvezno zdravstveno osiguranje i to isključivo na lokacijama ispostava i područnih ureda, a ne na kućnim adresama”, ističe se u priopćenju.

Djelatnici HZZO-a ne bave se prodajom niti preporukom bilo kakvih proizvoda. Isto tako, ni izabrani doktori primarne zdravstvene zaštite ne sudjeluju u prodaji medicinskih aparata, navode iz HZZO-a.

Građane koji se nađu u spomenutoj situaciji pozvali su da pokušaj prijevare prijave policiji.

Izvor: mero-portal.hr

Foto: poslovni.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!