I danas se očekuje veći broj novih slučajeva koronavirusa

Kako piše portal Nacional.hr, tokom jutra počeli su stizati novi podaci lokalnih Stožera, a prema prvim informacijama i danas se očekuje veći broj novih slučajeva koronavirusa.

Varaždinska županija: Jedan novi slučaj

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom. Radi se o mladoj muškoj osobi s blagom kliničkom slikom, a liječi se kod kuće. Epidemiološka obrada je još u tijeku.

U istom razdoblju oporavile su se 3 osobe, tako u Varaždinskoj županiji sada imamo 14 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom, od čega su 3 osobe smještene u Općoj bolnici Varaždin, a 11 ih je izolirano kod kuće i pod aktivnim su zdravstvenim nadzorom infektologa.

Od početka pojave koronavirusa u Varaždinskoj županiji registrirano je 78 slučajeva zaraze, a 13 osoba se statistički dodatno pripisuje zbog prijavljenog mjesta prebivališta. Pod mjerom samoizolacije i aktivnim zdravstvenim nadzorom trenutno su 34 osobe.

Zadarska županija: Osam slučajeva

Na području Zadarske županije osam je novih slučajeva zaraze koronavirusom. Riječ je o mladim osobama rođenim između 1984. i 2002. godine za koje su utvrđeni kontakti i kretanja, a slučajevi nisu međusobno povezni.

Kod dvije osobe zaraza je otkrivena prilikom rutinskog testiranja u Općoj bolnici Zadar. Većina se novozaraženih, prema vlastitim izjavama, najvjerojatnije zarazila tijekom noćnih izlazaka u većim skupinama ljudi.

Jedan bolesnik u županiji je na respiratoru, a tamošnja je policija evidentirala dva kršenja mjere samoizolacije.

Vukovarsko-srijemska županija: 11 novih slučajeva

Vukovarsko-srijemska županija, po podacima pristiglima u petak do 8 sati, u posljednja 24 sata bilježi 11 koronavirusom novozaraženih osoba, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Među novozaraženima je pet osoba iz Vinkovaca, tri iz Županje, dvije iz Cerne te jedna iz Gunje.

Hospitalizirano je trenutno 27 osoba, dok ih se u samoizolaciji nalazi 243.

Od početka epidemije, u Vukovarsko-srijemskoj županiji ukupno je od koronavirusa oboljelo 540 osoba, od kojih su 372 osobe izliječene, a ukupno je umrlo sedam sedam osoba.

U protekla 24 sata na virus je testirano 85 osoba, a ukupno su do sada na području županije testirane 6643 osobe, kažu u Stožeru.

Sisačko-moslavačka županije: Dva nova slučaja

Na području Sisačko-moslavačke županije zabilježena su dva nova slučaja zaraza koronavirusom, izvijestio je u petak županijski Stožer civilne zaštite.

Jedna novozaražena osoba živi i radi u Zagrebu, ali se vodi prebivalištem na području grada Kutine, dok je druga osoba povratnik iz Nizozemske te je došao je u Hrvatsku zaražen, navodi županijski stožer u priopćenju.

Uputili su molbu građanima da se pridržavaju mjera i preporuka Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Primorsko-goranska: Pet slučajeva

U Primorsko-goranska županija ima pet novozaraženih osoba, a troje je ozdravilo. Svi novozaraženi su mlađi ljudi među kojima i stranac, turist iz Praga. Svi su se vratili s godišnjeg odmora iz Dalmacije, a testirani su kao kontakti ili zbog blažih simptoma.

Bjelovarsko-bilogorska: Bez oboljelih

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji deveti dan zaredom nema novozaraženih. Jučer je testirano 18 osoba i svi nalazi su negativni.
Trenutačno su na području županije dva aktivna slučaja zaraze koronavirusom, a u samoizolaciji je 16 osoba.

Istarska: Tri nova slučaja

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 194 uzoraka briseva na COVID-19, od kojih su 3 pozitivna.

Jedna osoba je iz mjera samoizolacije, a bila je u bliskom kontaktu s pozitivnom osobom. Kod druge osobe radi se o uvezenom slučaju, iz Republike Austrije. Odmah po dolasku na odmor, osoba je dobila simptome COVID-19, te je testirana na infektologiji Opće bolnice Pula. U tijeku je proces povratka u matičnu državu. Kod treće osobe je epidemiološka obrada u tijeku.

Izliječene su 3 osobe. Trenutno je 21 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 129 osoba.

Virovitičko-podravska: Jedan slučaj

Na području Virovitičko-podravske županije, u posljednja 24 sata, jedna osoba se oporavila, a jedna zarazila virusom SARS-CoV-2. Od 18 testiranih osoba, rezultat za njih 17 bio je negativan, a mlađa ženska osoba, koja ima blage simptome bolesti COVID-19, bila je pozitivna te je novozaražena u statistici evidentiranih s korona virusom u VPŽ. Prema dobivenim informacijama, zarazila se na ljetovanju, naglasili su iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije.

Broj testiranih, od početka epidemije u VPŽ je trenutno 2.511. Podsjetimo, od početka epidemije COVID-19, na području Virovitičko-podravske županije, 33 osobe su zaražena korona virusom. Od toga, jedna osoba je trenutno aktivna, trideset i jedna se oporavila, dok je jedan muškarac preminuo.

Požeško-slavonska: Dva nova slučaja

Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 5 slučajeva zaraze korona virusom, sve osobe se nalaze u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji se nalazi 40 osoba, a ukupno je testirano 4135 osoba. Na posljednjem testiranju bilo je 16 uzoraka, dva uzorka su pozitivna. Dvije novozaražene osobe su stanovnici Požeško-slavonske županije s trenutnim prebivalištem u gradu Zagrebu, te se ne nalaze na području županije. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba, poručili su iz lokalnog stožera.

Pratite nas na društvenim mrežama!