Imendan danas slave Klara, Jasna, Jasminka, Suzana, Ljiljana i Ljerka!

Klara je žensko ime latinskog porijekla. Ime dolazi od latinsko-talijanskog imena Clara što znači svijetla, sjajna ili čuvena. Klara je lojalna, ambiciozna i atraktivna, kaže skriveno značenje imena.

Ime Jasna je domaćeg porijekla. Nastalo je od pridjeva jasna. Jasna je srdačna, nestašna i angažirana, kaže skriveno značenje imena.

Jasminka je žensko ime, a dolazi od imena Jasmina. Izvorno ime je nastalo od cvijeta jasmin. Muški oblik ovog imena je Jasmin. Jasminka je nježna, strastvena i maštovita, kaže skriveno značenje imena.

Suzana je žensko ime, u Hrvatskoj isključivo hrvatsko. Ime Suzana jedno je od češćih imena (među prvih 500) u Hrvatskoj, gdje danas živi preko deset tisuća ovakvih imenjaka.

Ljiljana je žensko ime, u Hrvatskoj gotovo isključivo hrvatsko. Ime Ljiljana jedno je od najčešćih imena (među prvih sto) u Hrvatskoj, gdje danas živi preko deset tisuća ovakvih imenjaka.

Ljerka je žensko ime, u Hrvatskoj isključivo hrvatsko. Ime Ljerka jedno je od češćih imena (među prvih 500) u Hrvatskoj, gdje danas živi preko pet tisuća ovakvih imenjaka.

Izvor: acta-croatica.hr, knjiga imena

Pratite nas na društvenim mrežama!