Kako brzo pripremiti najsočniju pečenu piletinu za cijelu obitelj? Evo kako

Ne znate što biste skuhali za ručak, a želite neko brzo i zasitno jelo? Donosimo vam jednostavan recept koji će razveseliti nepca svih ljubitelja piletine.

SASTOJCI (za 4 osobe):

450 grama piletine, 100 grama brašna, 2 limuna, 2 žlice ekstradjevičanskog maslinova ulja, 100 ml pilećeg temeljca, 2 žlice maslaca, 2 češnja češnjaka, 1 čajna žličica soli, 1 čajna žličica papra, svježi peršin ili malo bosiljka

PRIPREMA:

Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva.

U zdjeli pomiješajte brašno, sol, papar i koricu jednog limuna. Ubacite u posudu piletinu narezanu na komade i okrećite ih dok im površina nije u potpunosti prekrivena mješavinom brašna i začina.

Narežite jedan limun na kriške.

U većoj tavi i na umjerenoj temperaturi zagrijte maslinovo ulje. Dodajte piletinu i zapecite par minuta na svakoj strani ne dobije zlatnosmeđu boju.

Okrenite piletinu, ulijte pileći temeljac, maslac, češnjak i kriške limuna. Prebacite piletinu u pećnicu i pecite još 15-tak minuta. Poslužite piletinu uz prilog po želji i s umakom iz tave u koji možete dodati malo nasjeckanog peršina ili bosiljka.

Savjet plus: Koristite koricu limuna samo ako imate organski uzgojene plodove bez pesticida.

Dobar tek!

Izvor: zadovoljna.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!