Kod Bosiljeva kolona osam kilometara, sudarilo se više automobila, na granicama se čeka satima

Hrvatski autoklub javlja o gužvama na graničnim prijelazima te na najprometnijim cestovnim pravcima, a iako je Austrija svojim građanima preporučila odustajanje od putovanja u Hrvatsku, novosti o prometnim gužvama stižu i iz susjednih zemalja.

Kako javlja HAK, na autocesti A1 kolona vozila duga je oko 8 km između čvorova Ogulin i Bosiljevo 1 u smjeru Zagreba, a uzrok je prometna nesreća u kojoj je sudjelovalo više vozila kod čvora Bosiljevo 1.

Na Istarskom ipsilonu pojačan je promet u smjeru graničnih prijelaza Kaštel i Plovanija. Kolona je duga oko 2 km, dijelom se proteže i na Istarski ipsilon.

Kad je riječ o situaciji na graničnim prijelazima, stvorila se nova kolona na graničnom prijelazu Goričan, gdje se za ulazak u Hrvatsku čeka oko dva sata. Na graničnom prijelazu Kaštel prema Sloveniji čeka se dva sata za ulaz te sat i pol za izlaz iz zemlje, dok je na Rupi čekanje na izlaz iz Hrvatske oko sat vremena. Čekanje na ulazak u Hrvatsku na graničnom prijelazu Macelj iznosi oko sat i pol vremena.

Slovenski, pak, mediji javljaju da se za ulaz u Sloveniju na pojedinim graničnim prijelazima čeka i po tri sata, dok je na austrijskoj strani tunela Karavanke prema Sloveniji kolona duga čak 10 km.

Tijekom dana očekuje se pojačan promet na cestama u priobalju, većini cesta u smjeru mora i obrnuto prema unutrašnjosti kao i na graničnim prijelazima te u trajektnim pristaništima. Na autocestama u blizini odmorišta i čvorova mogući su kraći zastoji, vožnja u koloni, usporeno.

Također, povodom blagdana Velike Gospe na prilaznim cestama marijanskih svetišta očekuje se veći broj pješaka hodočasnika pa iz HAK-a ostale sudionike u prometu pozivaju na pojačan oprez.

Izvor: nacional.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!