Korona negativni, turistički pozitivni

Pozitivne vijesti stižu iz Turističke zajednice grada Križevci.


Ovogodišnja turistička sezona naše zemlje znatno je slabija nego prošle godine, a svemu tome kumovala je pandemija koronavirusa. Kakva je situacija kod nas upitali smo Olinku Gjigaš, direktoricu turističke zajednice grada Križevaca.

”U prvom i drugom mjesecu imali smo turistički promet, no onda je sve nekako stalo tijekom trećeg, četvrtog, petog i šestog mjeseca. Srpanj i lipanj za nas su bili poprilično dobri. U srpnju smo imali 45% više dolazaka nego prošle godine i čak 137% više noćenja na području grada Križevaca. Većina toga ostvareno je u nekomercijalnom smještaju, znači u domaćinstvu i na OPG-ima.” – kazala je direktorica Gjigaš.

Križevačko i kalničko prigorje nudi mnogobrojne aktivnosti za sve posjetitelje željne odmora i aktivnosti u prirodi…
”Naša atraktivna vanjska ponuda dobro je došla u doba korone. Na našim ulicama viđamo sve više biciklista i pristaša geocaching aktivnosti. Turistički ured i dalje nudi besplatno iznajmljivanje brdskih i električnih bicikla što dobro dođe u istraživanju šire okolice i kalničkog prigorja, a tu su i mnogobrojne pješačke i biciklističke staze.” – istaknula je Olinka Gjigaš.

radiokrizevci.hr/hs

Pratite nas na društvenim mrežama!