Krenulo je snažno nevrijeme u dijelovima Hrvatske. Uskoro bi trebalo pogoditi Zagreb i naš kraj

Kao što nam je u ponedjeljak najavila meteorologinja N1 televizije, Tea Blažević, počelo je snažno nevrijeme u dijelovima Hrvatske. Trenutno je najgore na sjevernom Jadranu, točnije u Senju i na otoku Cresu. Jako nevrijeme krenulo je i u Lici te Gorskom kotaru, a uskoro bi trebalo stići i do Zagreba.

Blažević je upozorila kako bi ponovo moglo doći do bujičnih poplava te kako bi ponovno mogli zakazati sustavi za odvodnju. Naime, objasnila je kako se teško mogu nositi s toliko količinom kiše koja će pasti odjednom.

U ZAGREBU JE VEĆ PADALO

Kratki pljusak danas je već pogodio Zagreb, ali prošlo je bez većih posljedica. Ipak, nije isto u Slavoniji gdje je već snimljena poplava u Požegi. Gadno je i na sjevernom Jadranu gdje puše snažan vjetar, a jaka grmljavina već je počela u Zagrebu.

Dobra vijest je što bi se vrijeme trebalo popraviti već od srijede. Ipak, kako se bliži 1. rujna, odnosno klimatološki početak jeseni ovakve nestabilnosti postat će sve češće, objasnila nam je Blažević. Naime, najstabilniji dio ljeta, iako ni on u Hrvatskoj nije bio prestabilan, je završio.

Već u ponedjeljak oglašeni su žuti i narančasti meteoalarmi zbog olujnog nevremena. “Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu”, stoji na stranici Meteoalarm. /telegram.hr/

Pratite nas na društvenim mrežama!