Križevački umirovljenici rade aktivno – održana godišnja skupština Udruge Matice umirovljenika Križevci

Članovi Udruge Matice umirovljenika Križevci održali su godišnju skupštinu na kojoj su usvojili izviješće o radu u 2019. godini, program za ovu godinu, financijsko izviješće za prošlu i financijski plan za ovu godinu te razmatrali druga pitanja  vezana uz kvalitetu života osoba treće životne dobi. 

Pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel istakao je dobru suradnju Grada Križevaca i ove udruge .

“Vi ste kao udruga iznimno važan partner gradskoj upravi. Vjerujem da to mi podupiranjem pokazujemo, možda ne u tolikoj mjeri koliko biste očekivali, ali sigurno dajemo sve od sebe da se poboljša kvaliteta života naših starijih sugrađana”- rekao je Sandro Novosel.

Skupštini je prisustvovao i zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić  koji je kazao:

“Vi ste puno doprinijeli i razvoju naše županije, razvoju svih sredina gdje ste djelovali i radili i smatramo da trebate imati i sada adekvatnu brigu i mogućnost djelovanja i druženja, iskazivanja svojih potreba i mišljenja. Osim što se brinemo za udruge, mi se brinemo i za svu stariju populaciju na području naše županije kroz domove za starije i nemoćne, udomiteljske obitelji te ustanove koje se brinu o starijima i nemoćnima. Ima jedan program gdje se sufinancira smještaj ljudi koji imaju potrebu za institucionalnim smještajem, ali isto tako i kroz druge vidove organiziranog,  formalnog ili neformalnog druženja” – kazao je Ratimir Ljubić i naglasio daljnju podršku Koprivničko-križevačke županije križevačkim umirovljenicima.

Predsjednik Županijske skupštine i Savjeta za umirovljenike i osobe starije životne dobi Koprivničko-križevačke županije Željko Pintar pozdravio je zlatnu generaciju umirovljenika osvrnuvši se na nastojanja da se umirovljenicima omogući smještaj u domove pod istim uvjetima, odnosno sufinanciranje smještaja.

Izviješće o radu u 2019. godini predočila je predsjednica Udruge Matice umirovljenika Križevci Katica Vojta u kojem je navela aktivan rad kluba Dnevni boravak, sekcije Treća životna dob, djelovanje mješovitog pjevačkog zbora, organiziranje druženja, predavanja za umirovljenike na razne teme, odlaske na izlete, posjete kazalištu, sportska natjecanja i druge aktivnosti kojima su se bavili. Pritom su surađivali i s drugim srodnim udrugama, Maticom umirovljenika Hrvatske, Gradom Križevcima i Koprivničko-križevačkom županijom kojima je zahvalila na dodijeljenim sredstvima za programe uz nadu za buduću suradnju.

Usvojen je i program rada za ovu godinu u kojem su navedene brojne aktivnosti, no zbog epidemije COVID 19 sve se ne može realizirati kako je planirano. Udruga će za osobe zlatne životne dobi i dalje aktivno djelovati u našoj sredini kroz kulturne, zabavne, sportsko-rekreativne i socijalno-humanitarne aktivnosti na rješavanju svih važnih pitanja i interesa svojih članova, rečeno je između ostalog na skupštini. Rješavana su i statutarna pitanja te je dogovoreno da članarina u ovoj godini iznosi 50 kuna kao što je to bilo i prošle godine. 

ji/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!