Messi želi napustiti Barcelonu

Ronald Koeman, novi trener Barcelone, odradio je prvi sastanak na novoj
funkciji. Messi je prekinuo odmor kako bi se sreo s trenerom i priopćio mu
odluku koja je šokirala katalonsku i španjolsku javnost.
Svi mediji u toj Španjolskoj donose da je Messi novom treneru rekao kako želi napustiti Barcelonu. Međutim, katalonski mađioničar se dva mjeseca nakon 33. rođendana ne vidi kao vođa nove Barcelone, kluba u kojem je 20 godina. Već je dulje vrijeme razočaran zbog loših rezultata, prije svega u Ligi prvaka, iz koje je klub prethodnih godina ispadao sramotnim porazima od Rome i Liverpoola, te otvorenim ratom uprave i igrača,a ispadanja u četvrtfinalu Lige prvaka porazom 8:2 od Bayerna bio je samo ‘šlag na tortu’.
Messi ima ugovor s Barcelonom do 30. lipnja 2021. i odštetnu klauzulu od 700 milijuna eura. Jasno je da nitko ne može toliko platiti, odnosno ne smije zbog pravila financijskog fair-playa. S druge strane, činjenica je i da klub nikada za igrača koji želi otići i pri kraju je ugovora ne traži i ne dobiva maksimalan iznos odštete pa makar on bio definiran i ugovorom.
Navijači Barcelone su u svakom slučaju šokirani. Još se nisu oporavili od očajne sezone i povijesnog potopa od Bayerna, a samo par dana nakon njega je najbolji igrač i strijelac u povijesti kluba objavio da želi otići.


(ds)

Pratite nas na društvenim mrežama!