Mila Rončević vratila se kući! Hrabra djevojčica pobijedila je bolest

Prošlo je godina dana i četiri mjeseca otkad je cijela Hrvatska čula za malenu Milu. Bilo je to nekoliko dana, odnosno tjedana straha, panike, neizvjesnosti, gole borbe za život.

Bio je početak ožujka prošle godine kad je Milin otac Marin Rončević telefonom dobio informaciju iz bolnice u Americi da treba sakupiti i platiti minimalno tri milijuna dolara kako bi spasio život svoje mlađe kćeri Mile. Bolovala je od leukemije. On prvi tad nije mislio da je to moguće.

No cijela Hrvatska ponovno se ujedinila. U samo u nekoliko dana sakupljeno je i više novca nego što je trebalo, gotovo 40 milijuna kuna. Nakon sređivanja cijele papirologije roditelji su odveli svoju curicu po novu šansu za život. I dobila ju je.

Početkom studenog, nakon sedam mjeseci u bolnici, silnih testova, loših nalaza, katastrofalnih rezultata, mnogih suza, neprospavanih noći, molitvi i nade, uspona i padova, zatajenja srca, hrabra djevojčica ipak je pobijedila. Uspješno su joj presadili koštanu srž. Bolest se uskoro počela povlačiti.

Godinu i četiri mjeseca poslije ponovno su spakirali cijeli svoj život u nekoliko kofera i krenuli natrag. No s Milom koja je sad zdrava. Cijela obitelj sretno se vratila kući. Roditelji male Mile nisu htjeli iznositi detalje. Samo žele mir i novi početak sa svojim anđelom.

Izvor: 24sata.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!