Na jezeru Čabraji ulovljen kapitalac – prvi šaran preko 20 kilograma

Sjajne vijesti dolaze nam s jezera Čabraji nedaleko od Križevaca. Ulovljen je prvi šaran preko 20 kila u povijesti kluba. Sretni je ribič Krešimir Dropučić iz Svetog Ivana Zeline, a ovaj je prekrasan šaran od 97 centimetara vagu stisnuo na nešto više od 20 kilograma. 

Naime, ova sportska i natjecateljska voda se može pohvaliti režimom ulovi i pusti, što znači da će jednog dana tamo plivati jako velike ribe. Jezerom gospodari Športsko ribolovni klub Križevci koji često organizira šaranska natjecanja. Upravo je prošlog vikenda održan Šaranski kup na kojem je srušen rekord u ukupnoj ulovljenoj kilaži na natjecanjima – 599,74 kilograma ribe. Lovilo se sjajno i na drugom kolu Županijske „PAN“ šaranske lige (490,77 kg) koju su Križevčani i osvojili drugu godinu zaredom. 

Dopredsjednik ŠRK Križevci Petar Sinković kazao je kako su Čabraji već neko vrijeme popularna destinacija za šaranaše diljem Hrvatske.

– Čabraji su ponovno pokazali da po pitanju natjecanja napreduju iz dana u dan i nadamo se da će se u budućnosti loviti još bolje. Ove smo godine ostvarili rekordan broj prodanih karata, a to znači da se nešto događa. Jezero je popunjeno gotovo svaki vikend, a love se i kapitalni primjerci šarana. Dugo smo čekali na šarana preko 20 kilograma i naša su se nagađanja potvrdila. Konačno imamo kapitalca na Čabrajima – rekao je Sinković i dodao kako je zadovoljan novouređenim vagonom i pozicijama.

(ds)

Pratite nas na društvenim mrežama!