Općina Gornja Rijeka izgradila predivan vrtić površine 579,33 m²

Općina Gornja Rijeka za svoje najmlađe izgradila je vrtić kako bi se stvorili uvjeti za organizirano održavanje i provođenje vrtićkog odgoja na području Općine Gornja Rijeka čime bi se povećao društveni standard i smanjili troškovi mladim obiteljima koji sada odvoze djecu u obližnje gradove (Križevci, Sveti Ivan Zelina i Novi Marof) gdje postoje organizirani vrtići.
Izgrađen je dječji vrtić građevinske bruto površine 579,33 m².

Izgradnja je skoro završena ,a kada krene unutarnje uređenje, vrtić će biti opremljen svom potrebnom opremom.- poručuju iz Gornje Rijeke.

Cilj cijelog projekta je da se napokon stvore svi uvjeti i standard koji imaju okolni gradovi,pa će tako mladi imati manju potrebe za iseljavanjem u razvijenije jedinice lokalne samouprave.
Ukupna vrijednost projekta je 8.420.000,00 HRK
Iznos potpore iznosi 6.086.337,70 HRK

Udio u sufinanciranom dijelu:
85% Europska unija, 15% Republika Hrvatska

Razdoblje provedbe projekta je od 1.4.2018. do 31.12.2022.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske Unije iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske 2014-2020, Podmjera 7.4 „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ – provedba tipa operacije 7.4.1 „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

šv/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!