Orban je još za vikend odmarao na Jadranu, a sada Mađarima poručuje kako od 1. rujna više nema putovanja u Hrvatsku

Mađarski premijer Victor Orban pozvao je svoje sugrađane da iskoriste još nekoliko preostalih dana ljeta, jer će, od jeseni ponovno biti uvedene restrikcije na putovanja. “Savjetujem svima koji žele i imaju priliku otići na more, da to učine odmah jer će od 1. rujna ponovno biti uvedene restrikcije na putovanja u države južno od Mađarske”, kazao je Orban za mađarski radio, prenosi Večernji list.

Orban je time u današnjem razgovoru za mađarski radio, iako ne izrijekom, najavio stavljanje Hrvatske na crvenu listu. “Ne želim se miješati u osobne odabire životnog stila, navika i planova za odmor Mađara, ali s dužnim poštovanjem i oprezom, molim sve da ne organiziraju putovanja ili rezerviraju odmor u državama južnijim od Mađarske i da se ne smatraju turistima jer će to biti protivno zaštitnim mjerama na granicama”, kazao je Orban.

SPAŠAVANJE TURISTIČKE SEZONE

Prema njegovim riječima, stanje u susjednim zemljama u Mađarskoj ne procjenjuju na temelju medijskih napisa već uspostavljaju izravan kontakt s tim zemljama. Tako je kazao da su kontaktirali epidemiologe i u Austriji i u Hrvatskoj.

“Hrvatska pokušava spasiti svoju turističku sezonu pa nam redovno šalju svoje podatke, a oni ne izgledaju puno bolje od napisa iz medija. Situacija se u većini država pogoršava u usporedbi s Mađarskom. Upozorenje da uvoz zaraze predstavlja najveću prijetnju Mađarskoj ne samo da je valjano, već i valjanije nego prije”, rekao je. Dodao je i kako će u njegovoj zemlji uskoro početi s radom i škole te da bi one trebale normalno funkcionirati.

I OVE GODINE LJETOVAO U HRVATSKOJ

Treba dodati kako je Jutarnji list proteklog vikenda pisao kako je mađarski premijer i ove godine ljetovao u Hrvatskoj. Priuštio si je jedrenje hvarskim arhipelagom na jedrilici Hanse 575. Bio je u društvu prijatelja te je povremeno pristajao na obližnje otoke i objedovao ondje u restoranima. Nije imao posebnu pratnju, pisao je list.

Dodajmo da je Orban s obitelji i ranijih godina ljetovao u Hrvatskoj i to najčešće u okolici Splita. Bio je na Mljetu, Visu i Molatu. /telegram.hr/ foto:AFP

Pratite nas na društvenim mrežama!