Ovo su najčišće i najljepše plaže Jadrana

Stigla je još jedna potvrda izvrsnosti i ljepote naše obale. Daily Mail je nedavno posvetio prilog upravo morskim ljepotama naše obale i predstavio Hrvatsku kao it destinaciju nakon lockdowna. Nautika, gastronomija, kulturni turizam, aktivni odmor i uz to zemlja u kojoj su se snimale brojne hit serije i filmske uspješnice vaša je zemlja iz snova, poručuju u specijalnom turističkom prilogu Check In slavnog Daily Maila. Britanski turisti ove su sezone najviše okupirali dubrovačku obalu, a Green.hr donosi savjet gdje ove godine posjetiti najčišće plaže Jadrana:

Čista, Pag

Kao što joj i samo ime kaže, ova plaža je doista takva. Samo 5 kilometara udaljena od razvikane Novalje, ova plaža je bogata sitnim šljunkom i pijeskom, a zbog pristupa moru pogodna je i najmanjima i turistima treće dobi. Udaljenost od vreve i kristalno čisto more uz pogled na Paški zaljev osiguravaju da ova obala nosi titulu istinskog raja na zemlji.

Pasjača, Dubrovnik

Razvikana plaža koju ste prošle godine prilike mnogo puta vidjeti na Instagram fotografijama raznih svjetskih influencera doista je čista. Srećom, riječ je o uvali manje površine koja unatoč velikom interesu nikad ne može biti previše napučena, što zbog uskog i strmog spuštanja do nje, što zbog odvojenosti od centra. Mali obluci i kristalno čisto more čine ovu obalu malog konavoskog grada Popovići prilično božanstvenom.

Stiniva, Vis

Zabačena i gotovo nevidljiva sa strane otvorenog mora, Stiniva je doista sinonim za neodoljivo prekrasnu plažu Visa. Do predivne plaže najjednostavnije je doći morskim putem, a ukoliko biste se do plaže otisnuli kopnenim putem, 20 minuta hoda kozjim putevima je optimalno. Stiniva je okružena visokim stijenama, šljunčana plaža i idealna je za sve ljubitelje čistog mora i netaknute divlje prirode. Za sve ljubitelje hlada, dio plaže je tijekom cijelog dana u hladu.

Najsunčaniji hrvatski otok diči se velikom količinom plaža, a Green.hr posebno ističe Dubovicu kao kristalno čistu i prekrasnu plažu. Prekrasna prostrana šljunčana plaža, zanimljivo podmorje i ladanjska tradicija nude odmor daleko od grada, a pri posjetu Dubovici možete uživati u bogatoj gastronomskoj ponudi. Ova plaža jednako je dostupan i dolaskom s obale i s kopna!

Zlatni Rat, Bol

Uopće bi bilo nepravedno izostaviti s popisa ovu ljepoticu, jednu od najljepših šljunčanih plaža na svijetu. O njezinom nastanku sve se već zna – nastala je taloženjem finog zlaćanog pijeska oko podmorskog grebena, pružajući se poput jezičca i do 500 metara u more. Uz utjecaj vjetrov, valova i morskih strujanja sami vrh ove plaže neprestano izmjenjuje svoj oblik, zbog čega uvijek i iznova izgleda novo i zanimljivo. Omiljeno mjesto svih surfera baš zbog specifične razvodnjenosti. Svega 2 kilometra udaljena od Bola, Zlatni Rat je doista zlatno čista i predivna!

Izvor: green.hr, Foto: Instagram, otok Pag

Pratite nas na društvenim mrežama!