Počeo Ferragosto: U Hrvatskoj trenutno boravi oko 16 tisuća talijanskih turista

Hrvatska turistička zajednica ususret Ferragostu, razdoblju u kojem Talijani najčešće koriste godišnje odmore, provodi pojačane marketinške u sklopu velike promotivne kampanje „The Vacation You Deserve Is Closer Than You Think“ koja se provodi na vodećim internetskim portalima i tiskanim medijima u Italiji.

„Italija je jedno od naših najvažnijih turističkih tržišta na kojem smo vidljivost Hrvatske kao turističke destinacije održavali i u samom jeku globalne pandemije koronavirusa. U ovim trenucima, kada su putovanja moguća i kada Talijani najviše putuju, odlučili smo pojačati prisutnost naše turističke ponude Trenutno u Hrvatskoj boravi oko 16 tisuća talijanskih turista, a najviše ih je u Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji“, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, nadodavši kako talijanski turisti osim cestovnim u Hrvatski stižu i brodskim linijama.

Primjerice, Jadrolinija je od početka kolovoza uvela brzobrodsku liniju na relaciji Zadar – Ancona koja putnicima iz Italije omogućava direktan dolazak u Zadar. Katamaran kapaciteta za više od 400 putnika plovi iz Zadra za Anconu pet puta tjedno i to utorkom, četvrtkom, petkom, subotom i nedjeljom.

„Na tržištu Italije primjetan je interes za hrvatskim odredištima, kako od individualnih putnika, tako i od strane partnera, ali i medija te se objave o Hrvatskoj nalaze u popularnim izdanjima kao što su Lonely Planet, Il Messagero, Bell Europa i drugi. Najveći je interes izražen za Istru, Kvarner i Dalmaciju, a kada govorimo o turističkim proizvodima i smještajnim kapacitetima najviše su traženi nautika i kamping“, izjavila je Viviana Vukelić, direktorica predstavništva HTZ-a u Italiji, dodavši da je Hrvatsku u Italiji drže sigurnom destinacijom.

Dodajmo kako je prema podacima sustava eVisitor u Hrvatskoj u dosadašnjem dijelu godine (1. siječnja do 2. kolovoza) s tržišta Italije ostvareno više od 133 tisuće dolazaka i oko 630 tisuća noćenja što je oko 30 posto lanjskog rezultata ostvarenog u istom razdoblju. Tijekom prva dva dana kolovoza s tržišta Italije ostvareno je više od 31 tisuće noćenja i to najviše u destinacijama Mali Lošinj, Rovinj, Medulin, Poreč, Cres, Pula i Umag. (Ministarstvo turizma)

Pratite nas na društvenim mrežama!