Preventivne akcije "Budimo odgovorni u prometu" i najava pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda

Tijekom prvih sedam mjeseci ove godine na području Policijske uprave zabilježeno je 307 prometnih nesreća, od kojih tri prometne nesreće s poginulim osobama i 90 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama. Smrtno su stradala tri sudionika, teško je ozlijeđeno 19 sudionika, dok su 92 sudionika lakše ozlijeđena. Uzrok događanja dvije prometne nesreće sa smrtno stradalima bila je brzina, dok je u jednoj nesreći uzrok bilo nepropisno kretanje kolnikom. Smrtno stradali vozači osobnih automobila nisu koristili sigurnosne pojaseve, dok je vozač motocikla koristio zaštitnu kacigu.

U cilju smanjenja broja prometnih nesreća i stradavanja osoba u njima, poglavito tijekom vikenda odnosno radi poboljšanja stanja sigurnosti u cestovnom prometuj, na području Policijske uprave će se u petak, 14. kolovoza, provesti preventivna akcija „Budimo odgovorni u prometu“.

Tijekom preventivne akcije naglasak će biti na tzv. „4 glavne ubojice u prometu“, mlade vozače i vozače mopeda i motocikala.
Policijski službenici će građanima koji će tijekom akcije biti zatečeni u činjenju prekršaja uručivati letke i ukazati im na posljedice kršenja prometnih propisa i važnosti poštivanja prometnih propisa, dok će građane koji će poštivati prometne propise nagraditi prigodnim promidžbenim materijalima.
Ukoliko se tijekom akcije utvrdi koji od najtežih prometnih prekršaja, isti će se sankcionirati.

Pratite nas na društvenim mrežama!