Skroz zapetljana situacija-Umirovljenica se u mrtvačnici ‘probudila iz mrtvih’

Ruska umirovljenica Zinaida Kononova (81) imala je operaciju raka crijeva, a nakon što je prestala davati znakove života i nakon neuspješnog oživljavanja, liječnici su je proglasili mrtvom, prenosi Mirror.co.uk.

Međutim, nakon gotovo sedam sati u mrtvačnici se probudila i pala s kreveta na kojeg su ju smjestili, što je zaposlenici u mrtvačnici priuštilo “šok života”. Njeni su kolege  mislili da je poludjela kada je počela komunicirati sa ženom, a kad su vidjeli što se dogodilo, odmah su pozvali hitnu pomoć.

U to vrijeme, obitelj umirovljenice je već počela planirati sprovod kada su im javili da je Kononova ipak – živa!

Umirovljenicu su premjestili u drugu bolnicu gdje je prošla kroz još jednu operaciju, ovoga puta uspješnu. Baš kada su svi mislili da se radi o medicinskom čudu, umirovljenica je iznenada umrla, tjedan dana nakon druge operacije i nakon prve krive dijagnoze, prenosi Independent.co.uk.

Trenutačno se radi istraga kako je moglo doći do prve greške, a ruski mediji javljaju kako je problem u nedostatku opreme koja bi mogla preciznije detektirati aktivnost mozga. Bez toga, liječnici su se oslonili na vlastita zapažanja, ali nisu primijetili znakove života.

Obitelj planira tužiti bolnicu, a ravnatelj bolnice Aleksandar Vlasov u kojoj je došlo do greške je suspendiran.

Izvor: mirovina.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!