Srednja škola „Ivan Seljanec“ postaje CARNET-ov Regionalni obrazovni centar u II. fazi programa „e-Škole“

U sklopu provedbe II. faze programa “e-Škole: Cjelovita informatizacija procesa poslovanja škola i nastavnih procesa u svrhu stvaranja digitalno zrelih škola za 21. stoljeće” financiranog iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova, Hrvatska akademska i istraživačka mreža CARNET objavila je poziv za uspostavu Regionalnih obrazovnih centara. 

Na poziv koji je bio otvoren od 27. svibnja do 17. lipnja 2020. godine prijavilo se više od 170 škola, a  CARNET-ovo povjerenstvo odabralo je deset lokacija za uspostavu Regionalnih obrazovnih centara među kojima je i Srednja škola “Ivan Seljanec” Križevci.

Cilj ovog poziva bio je odabrati po jednu učionicu u 10 škola  koje će se opremiti informacijsko-komunikacijskom infrastrukturom te urediti multifunkcionalnim namještajem kako bi se prostor mogao prilagoditi potrebama različitih oblika održavanja edukacije.  Odabrani, uređeni i opremljeni ROC-ovi u okviru projekta, koristit će se za potrebe održavanja edukacija i skupova od strane CARNET-a te agencija/organizacija nadležnih za poticanje razvoja i podrške odgojno-obrazovnom sustavu u RH. U Srednjoj školi „Ivan Seljanec“ Križevci educirat će se nastavnici iz naše i okolnih županija. Dostupnost stručnih usavršavanja u organizaciji CARNET-a bit će puno lakša učiteljima i nastavnicima iz Križevaca i Koprivničko-križevačke županije. Umjesto da putujemo u druge gradove, CARNET smo doveli k nama.

Trud oko pisanja programa i ispunjavanja prijave isplatio se. Ovo će biti lijepa promocija škole, ali i našeg grada.

Izvor i foto: Srednja škola Ivan Seljanec

Pratite nas na društvenim mrežama!