U protekla 24 sata zabilježene tri prometne nesreće

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježena je prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom.

Prometna nesreća s ozlijeđenom osobom

Jučer, 20. kolovoza, oko 12.35 sati, u Virju na Trgu Matije Gupca 61 – godišnji vozač upravljao je motociklom Chituma probnih koprivničkih registarskih oznaka. Zbog neprilagođene brzine motocikl je udario u bočni dio teretnog vozila Man zagrebačke registarske oznake za kojeg je bilo priključeno priključno vozilo zagrebačke registarske oznake, a kojim je iz suprotnog smjera upravljao 41 – godišnji vozač. Uslijed sudara vozač motocikla je pao na kolnik i zadobio teške tjelesne ozljede. Vozač teretnog vozila nije bio pod utjecajem alkohola, a vozaču motocikla je u Općoj bolnici Koprivnica vađena krv i izuzet urin zbog utvrđivanja prisutnosti alkohola u organizmu. Protiv vozača motocikla bit će pokrenut prekršajni postupak.
Zbog vršenja očevidnih radnji od 12.40 sati do 14.25 sati dio kolnika Trga Matije Gupca od raskrižja s Goričkom do raskrižja s Gajevom i Novigradskom ulicom bio je zatvoren za sav promet te se odvijao obilaznim ulicama.

Prometne nesreće s materijalnom štetom

Jučer, 20. kolovoza, oko 9.40 sati, u Carevdaru 27 – godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Mercedes zagrebačke registarske oznake za koji je bila priključena laka prikolica koprivničke registarske oznake. Prilikom nepropisnog pretjecanja traktora bočnom stranom Mercedesa udario je u bočnu stranu osobnog automobila VW Schirocco križevačke registarske oznake kojim je u istom smjeru, lijevom prometnom trakom upravljao 23 – godišnji vozač, i bio u punoj fazi pretjecanja Mercedesa i traktora. Protiv vozača koji je prouzročio prometnu nesreću bit će pokrenut prekršajni postupak.

Jučer, 20. kolovoza, oko 21.10 sati, u Donjari 41 – godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Opel koprivničke registarske oznake u smjeru Carevdara. Uslijed neprilagođene brzine vozilo je udarilo u metalnu ogradu mosta, kretalo se po desnoj bankini nakon čega se vratilo na kolnik i zaustavilo se na desnoj kolničkoj traci. Vozač je upravljao pod utjecajem alkohola od 1,55 promila i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak.

Pratite nas na društvenim mrežama!