U protekla 24 sata zabilježeno šest prometnih nesreća

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježene su četiri prometne nesreće u kojima je osam osoba ozlijeđeno i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom.
 
Prometne nesreće s ozlijeđenim osobama
Jučer, 10. kolovoza, oko 6.15 sati, u Brezovljanima 56 – godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Fiat križevačke registarske oznake u smjeru Poljane Križevačke. Uslijed nepropisnog kretanja vozilom je prešao na suprotnu stranu kolnika i sudario se s osobnim automobilom Audi križevačke registarske oznake, kojim je upravljao 20 – godišnji vozač. Nakon sudara Fiat je sletio van kolnika, prevrnuo se na krov te ponovno vratio na kolnik. U prometnoj nesreći vozač koji je prouzročio prometnu nesreću zadobio je ozljede, i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak. 
 
Jučer, 10. kolovoza, oko 14.20 sati, u Cirkvenoj 42 – godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Passat zagrebačke registarske oznake. Uslijed nepropisnog kretanja vozilo je prešlo na suprotnu stranu kolnika i sudarilo se s osobnim automobilom Renault zagrebačke registarske oznake kojim je upravljao 46 – godišnji vozač. U prometnoj nesreći ozlijeđen je 46 – godišnji vozač, 46 i 22 – godišnja putnica, 15 – godišnji putnik i dvogodišnje dijete iz oba vozila. Po zaprimanju liječničke dokumentacije bit će poznata kvalifikacija ozljeda te podnošenje odgovarajućih pismena.
 
Jučer, 10. kolovoza, oko 22.30 sati, u Rasinji u Ulici Gornji kraj 24 – godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Mercedes križevačke registarske oznake. Uslijed neprilagođene brzine prednjom stranom vozila udario je u stražnji dio neosvijetljenog priključnog vozila (prikolica za gnoj) koja je bila priključena za traktor Fendt koprivničke registarske oznake, a kojeg je neposredno prije na kolniku zaustavio 18 – godišnji vozač. U prometnoj nesreći 24 – godišnji vozač je lakše ozlijeđen, a upravljao je pod utjecajem alkohola od 0,87 promila. Protiv obojice vozača bit će pokrenut prekršajni postupak u domeni njihove prekršajne odgovornosti.
 
Jučer, 10. kolovoza, oko 23.15 sati, na cesti Sveti Petar Orehovec – Guščerovec 25 – godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Opel križevačke registarske oznake. Uslijed nepropisnog kretanja automobil je sletio van kolnika u desni putni jarak i udario u rub betonskog mosta. Vozač je zadobio ozljede i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak.
 
Prometne nesreće s materijalnom štetom
 Jučer, 10. kolovoza, oko 9 sati, u Koprivnici u Ulici braće Radića 59 – godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Dacia šibenske registarske oznake. Prilikom nepropisnog skretanja u desno na makadamski put gradskog sajmišta bočnim djelom vozila udario je u osobni automobil Citroen koprivničke registarske oznake kojim je upravljao 64 – godišnji vozač, a koji se kretao makadamskim putem i nepropisno obilazio nepoznato vozilo. Protiv oboje vozača bit će pokrenut prekršajni postupak u domeni njihove prekršajne odgovornosti.
 
Jučer, 10. kolovoza, oko 13.10 sati, u mjestu Bakovčica 43 – godišnji vozač je prilikom izvođenja radova napustio teretno vozilo Magirus koprivničke registarske oznake, a koje vozilo je bilo zaustavljeno na kolniku, a da pritom nije poduzeo sve mjere kojima se sprječava da vozilo samo krene s mjesta na kojem je ostavljeno, uslijed čega je vozilo krenulo unatrag u smjeru raskrižja s Koprivničkom ulicom te stražnjim djelom udarilo u betonsku ogradu i zid kuće. Protiv vozača bit će pokrenut prekršajni postupak.

Pratite nas na društvenim mrežama!