11. Županijski polumaraton Kalnik-Križevci '20. – KTC

U subotu je u Križevcima proslavljen praznik atletike i sporta. Sunce je izmamilo Križevčane na ulice, a naše vrijedne trkače grijalo cijelom trasom utrke 11. Županijskog polumaratona Kalnik-Križevci ’20. – KTC. Ova je godina posebna po svemu, pa je tako nakon okruglih 10 izdanja sada već tradicionalni Križevačko – kalnički polumaraton dobio novo ruho. Prvo je promijenjena trasa utrke, a zatim i pomaknut datum. Tako se ove godine trčalo 12. rujna i to u punoj duljini polumaratona (21,1km), ali ovog je puta cilj bio u Križevcima na Gradskom sportskom stadionu.

Sportski su dan u Križevcima otvorili najmlađi atletičari, vrtićanci i osnovnoškolci koji su trčali u utrkama na 60, 100 i 200 metara. Zatim je uslijedila i prva Križevačka osmina – utrka građana, atletičara i rekreativaca u kojoj je pobijedio Križevčanin Ognjen Mergon i tako osigurao svoje ime kao prvo na popisu prijenosnog pokala ove zanimljive utrke. 

Start 11. Županijskog polumaratona Kalnik-Križevci ’20. – KTC ove je godine bio u Kalniku s novouređenog Trga Stjepana Radića u 11 sati , gdje je 96 atletičara i atletičarki krenulo prekrasnom trasom koja prolazi kroz Kalnik, Gornje Borje, Donje Borje, Šopron, Potok Kalnički, Kamešnicu, Dedinu, Žibrinovec, Svetu Helenu i Križevce.

Ovogodišnji je pobjednik viceprvak Hrvatske u polumaratonu Ivan Dračar iz  AK Agram koji je u cilj utrčao za 1:14:05 sati, dok je drugi bio Kristijan Rubinić iz AK Jastreb 99 s rezultatom 1:16:23. Broncu je uzeo Danijel Peček iz Zagreb Runners/ AK Dubrovnik s rezultatom 1:17:36. Valja spomenuti sjajan rezultat našeg Križevčanina koji nastupa za AK Koprivnicu,  Danijela Katalenića koji je osvojio 5. mjesto istrčavši ovu zahtjevnu dionicu za 1:20:45 sati. 

Od ostalih je Križevčana Željko Hrg Matušin osvojio 15 mjesto s rezultatom 1:37:22, dok je Zvonimir Mesić iz Škole trčanja AK Križevci bio 40. s rezultatom 1:54:37. Igor Kuzmić je osvojio 56 mjesto u muškoj kategoriji s rezultatom 2:06:26. Nastupio je i Antun Siročić koji je utrku završio na 34. mjestu u muškoj kategoriji istrčavši tu dionicu za 1:49:07 sati, dok je Dorian Kešer, član Atletskog kluba Križevci utrku završio na 65. mjestu s rezultatom 2:19:20.

U ženskoj je kategoriji slavila Jasmina Ilijaš iz AK Marathon 95 koja je do cilja dotrčala za 1:39:48  sati. Prošle je godine bila brončana, a sada je ugrabila zlato. Drugo je mjesto osvojila Križevčanka koja živi u Daruvaru, Ana Brletić s rezultatom 1:45:40 ispred Suzane Dinjar iz AK “Rudolf  Perešin“ koja je 21,1 kilometar istrčala za 1:46:40 sati. Nastupila je u ženskoj konkurenciji i naša Križevčanka Ivanka Krofl kojoj je ovo osma utrka od kako se na toj relaciji ista trči, međutim zbog ozljede je naša ultramaratonka po prvi puta u svojoj karijeri morala odustati.

Organizator je pripremio bogate nagrade za atletičare, pa je tako za ukupni plasman u utrci za kategorije muškaraca i kategorije žena osigurano 1200 kuna za prvo mjesto, 900 za drugo, 600 za treće te 300 za četvrto mjesto. Najbolje hrvatske trkače u kategoriji muškarci i žene dočekalo je 800 kuna za prvo, 500 za drugo, 300 za treće mjesto te 200 kuna za plasman od četvrtoga do desetoga mjesta. Pobjednicima su nagrade uručili župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, načelnik općine Kalnik Mladen Kešer i gradonačelnik Križevaca Mario Rajn te zamjenik Danijel Šaško.

(ds)

Pratite nas na društvenim mrežama!