Bilteni novih knjiga, nova stajališta bibliobusa, predstava – aktivno je u Gradskoj knjižnici "Franjo Marković"

“Mi smo ljetos poslije one zatvorenosti intenzivno nabavljali nove knjige i napravili smo tri biltena novih knjiga. To su prikazi noviteta koji omogućavaju našim korisnicima da, listajući ih, pronađu nešto zgodno sebi za čitanje. Napravili smo bilten novih knjiga za dječji odjel, književnost i znanost. Imamo jako puno novih, lijepih knjiga i pozivamo čitatelje, korisnike da dođu. Knjižnica je otvorena, pristup je moguć do polica, do svih odjela, jedino su obavezne zaštitne maske. 

Posebno pozivamo mlade, djecu i njihove roditelje i najavljujem akciju besplatnog učlanjenja za učenike prvih razreda osnovne škole. Pozivamo roditelje da dođu učlaniti svoju djecu, jer važno je da dolaze od najranije dobi” – kaže Marjana Janeš Žulj. 

Najavljuje i dva nova stajališta bibliobusa od sutra kod dječjih vrtića Zraka sunca i Križevci.

“Bibliobus obilazi sva mala mjesta, škole u općinama Sveti Ivan Žabno, Sveti Petar Orehovec, Kalnik i okolicu Križevaca, dok u Gornjoj Rijeci postoji Općinska knjižnica. Tamo obilazi samo bolesne, teže pokretne, slijepe i slabovidne osobe da im knjiga dođe na kućni prag. Sada ćemo imati 36 stajališta bibliokombija” – kaže ravnateljica knjižnice Marjana Janeš Žulj.

U križevačkoj knjižnici odvijat će se i dalje brojne aktivnosti, aktivni su mladi glumci, “Kolibrići” koji za petak pripremaju Gogoljevu “Kabanicu”.

Pratite nas na društvenim mrežama!