CRAZY HILL Biciklijada 2020.- bicikliranje prekrasnim krajolicima kalničkog gorja!

U sklopu dana cikloturizma koji će se ove godine održati u Ludbregu, Športsko rekreativno društvo BSV Ludbreg, Grad Ludbreg i TZ grada Ludbrega pripremaju za sve ljubitelje biciklizma pravu poslasticu, ovog puta crazy biciklijadu od 105 km prekrasnim krajolicima kalničkog gorja, koja će se održati ove subote 19. rujna, s početkom u 9:00 sati.

Cilj biciklijade je obići zadane kontrolne točke zadanom trasom u određenim vremenskim limitima.

Kružna cestovna ruta oko Kalnika zadovoljit će i najizbirljivije cestovne bicikliste željne pravih izazova. Ruta Vas vodi dobrim cestama s niskim intenzitetom prometa što vam omogućava da se fokusirate na vožnju i brzinu bez previše smetnji i distrakcija. Ruta se iz Centra svijeta u Ludbregu kreće prema Križevcima, zatim prema Kalniku gdje vas čeka ozbiljni, strmi, ali ne predugi uspon prema planinarskom domu. Tamo će Vaš trud biti nagrađen predivnim i inspirativnim pogledom na nepregledno zelenilo južnih obronaka Kalničkog gorja uz kojeg ćete se lakše i brže okrijepiti te napuniti energijom. Nakon planinarskog doma, ruta se kreće valovitim i zabavnim terenom u kojem se izmjenjuju spustevi i „hupseri“ no budite spremni na još jedan uspon kod mjesta Sudovec. Nakon osvajanja i tog izazova, ruta postaje nešto lakša, kreće se sjevernim dijelovima Kalničkog gorja te Vas, nakon više od 100 kilometara divne prirode i nezaboravnih pogleda preko dinamičnog brežuljkastog krajolika vraća u Ludbreg.

Kontrolne točke na kojima je obavezno čekiranje / cvikanje
Start Ludbreg / Trg svetog Trojstva
KT1 Apatovec (kod trgovine Robin) 25 km
KT2 Križevci (Kapelica Sv. Roka) 41 km
KT3 Kalnik (Planinarski dom) 57 km
KT4 Prijevoj Sudovec-Možđenec 73 km
KT5 Varaždinske Toplice (caffe bar Bernarda) 86k m
Cilj Ludbreg / Trg Sv. Trojstva 105 km

Vremenski limit na KT3 (Kalnik) je u 14:00 h
Vremenski limit na Cilju (Trg Sv. Trojstva) je u 18:00 h

Utrke imaju okrjepne stanice s pićem i hranom (ili samo pićem). Na okrjepnim stanicama se nalaze organizatori. U slučaju bilo kakvog nesportskog ponašanja ili nepoštivanja pravila i propisa biciklijade
o istom obavještavaju organizatora biciklijade koji odlučuje o diskvalifikaciji.


Svaki sudionik mora voditi računa da ima dosta tekućine do sljedeće okrjepne stanice.

Okrijepe na stazi:

KT2 Križevci (Kapelica Sv. Roka) 41 km

KT3 Kalnik (Planinarski dom) 57 km

KT5 Var. Toplice (Caffe bar Bernarda) 85 km


• Izvor pitke vode – Možđenec 73 km
• Izvor pitke vode – Leskovec 94 km

Biciklijadu pod nazivom CRAZY HILL Biciklijada 2020 organizira Športsko rekreativno društvo BSV Ludbreg, Grad Ludbreg i Turistička zajednica Grada Ludbrega.

Biciklijada se održava u prirodi kao i na područjima njene visoke zaštite (Kalničko gorje) te je sukladno tome obavezno pridržavati se osnovnim pravilima zaštite prirode i okoliša te poštivati pravila ponašanja u zaštićenim prirodnim područjima.
Sudionici tijekom biciklijade ne smiju zagađivati okoliš te uništavati okolnu floru i faunu, ne smiju bacati otpad na stazi te odlagati smeće na bilo kojoj destinaciji između starta i cilja utrke, osim na okrjepnim stanicama.
Budimo pažljivi prema prirodi, sačuvajmo je i uživajmo u njenom najljepšem obliku.

Foto: stocksy.com

Pratite nas na društvenim mrežama!