Dinamovci pomogli mladom Križevčaninu Karlu Sokaču

Nogometaši zagrebačkog Dinama su nakon utakmice protiv Osijeka iznenadili prekrasnom sportskom gestom i skupili novac za nastavak liječenja mladog Križevčanina Karla Sokača, talentiranog golmana Radnika koji je teško stradao u novogodišnjoj noći.


Karlo je završio s ozljedama vratnih kralježaka, oduzetim nogama i lijevom rukom, a nakon nekoliko obavljenih operacija, uslijedila je višemjesečna rehabilitacija. Trenutno se nalazi u Varaždinskim toplicama, a tamo je još od 28. siječnja, no Karlo i njegova obitelj nedavno su se suočili s problemom.


“Karlu je HZZO skinuo toplice sa 31.srpnja, ja sam mu platio do 28.kolovoza i sada sam skupio za još 6 dana. Trebao bi barem još 3 mjeseca biti u toplicama. Sad je krenuo desni palac na ruci, mislim da bi mu se mogli prsti vratiti. Ako je tko u mogućnosti da mu pomogne, barem u visini jedne dnevne kave, bilo bi super” – skromno je poručio Davor Sokač, otac mladog Karla.


Apel je stigao do Maksimira, a igrači i uprava Dinama skupili su novac za nastavak rehabilitacije u Varaždinskim toplicama.
“Neizmjerno smo zahvalni da su se igrači i vodstvo Dinama sjetili Karla, koji je nekada branio u mlađim kategorijama “plavih”, i skupili novac” – rekao je za 24 sata otac Davor.


Uplate se i dalje mogu izvršiti na žiro račun Karla Sokača u Zagrebačkoj banci – HR4223600003248916159, Kalnička 64, 48260 Križevci.
Za uplate izvan Hrvatske potrebni su podaci – SWIFT: ZABAHR 2x, VAT BROJ: HR92963223473.

(ds)

foto: 24 sata

Pratite nas na društvenim mrežama!