Dojave građana: Samo vam žele otuđiti novac, nemojte nasjedati

Operativno dežurstvo i PP Osijek evidentirali su nekoliko dojava od strane građana da se nepoznate osobe predstavljaju kao gluhonijeme te traže novac za nepostojeći centar za gluhe. Izlaskom policijskih službenika na mjesta događaja nisu pronađene osobe koje bi se mogle dovesti u vezu sa zatraženim intervencijama – navodi se u pismu Policijske uprave osječko-baranjske Glasu Slavonije.

Međutim, uspjeli su doskočiti osobama za koje su utvrdili, nakon nekoliko dojava građana, da u gradskom središtu prose i prodaju kalendare. Konkretno, policijski su službenici terenskom provjerom dojava 27. kolovoza u Kapucinskoj ulici u Osijeku pronašli bosanskohercegovačku državljanku koja je prodavala katoličke kalendare građanima koji su onuda prolazili. Za navedeno, stoji u policijskom priopćenju, tražila je određeni novčani iznos.

Nadalje, u odgovoru PU osječko-baranjske stoji da su o tom slučaju obaviješteni Državni inspektorat, Služba nadzora neregistriranog obavljanja trgovine i usluge, čiji su djelatnici utvrdili da je strana državljanka počinila prekršaj iz čl. 4. Zakona o trgovini te joj je uručen prekršajni nalog i izdano rješenje o zabrani obavljanja djelatnosti trgovine. I to nije sve, piše Glas Slavonije.

– Stranoj državljanki koju smo zatekli u Kapucinskoj ulici uručen je obvezni prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz čl. 148, st. 1. Zakona o strancima, odnosno neprijavljivanje boravka – pojašnjavaju iz PU osječko-baranjske. (Poslovni dnevnik)

Pratite nas na društvenim mrežama!