Đoković nepravedno izbačen s US Opena – Pilić: „Diskvalificirati prvog na svijetu zbog ovoga nije u redu“

Puno prašine se diglo zbog diskvalifikacije prvog tenisača svijeta. Danima će se još raspravljati o potezu zbog kojeg je Novak Đoković izbačen s US Opena u prvom setu osmine finala protiv Španjolca Pabla Carrena Buste.

Naime, najbolji tenisač svijeta je nakon gubitka svog servisa za 6:5 vodstvo Španjolca u prvom setu, lopticom pogodio linijsku sutkinju, a ona se srušila i počela gušiti. Đoković je to napravio prilikom odlaska s terena, zapravo nije ni pogledao u kojem smjeru ide loptica, a čim je vidio što se dogodilo pritrčao je sutkinji i počeo se ispričavati. Meč je prekinut, linijskoj sutkinji ukazana je pomoć, a ubrzo je uslijedilo vijećanje o incidentu, te izbacivanje najboljeg reketa svijeta.

“Ako znamo što je Serena Williams radila u finalu US Opena protiv Osake, što Kyrgios radi puno češće, onda možemo diskvalificirati igrače u svakom drugom meču. Po meni je Đoković nehotice pogodio sutkinju lopticom. Mislim da ga je trebalo kazniti oduzetim gemom. Diskvalificirati prvog na svijetu zbog ovoga nije u redu. Vjerujem da je i sutkinja odglumila malo, mislim da nije bila toliko ozlijeđena. Zar mislite da bi Federera izbacili za ovako nešto? Nema šanse. Ova odluka je tendenciozna”, rekao je bivši Đokovićev trener Nikola Pilić.

Trostruki pobjednik US Opena tako je završio svoj nastup na ovogodišnjem US Openu u osmini finala i to na potpuno neočekivani način.

(ds)

foto. GETTY IMAGES

Pratite nas na društvenim mrežama!