Marko Plavec uz konje voli i glazbu, ples, glumu

Marko Plavec iz Svetog Petra Orehovca još kao dijete pokazivao je interes i talent za pjevanje i ples. Još u prvom razredu osnovne škole počeo je plesati valcer, polku, dvokorak.


“To me podučila starija sestra Kristina, a glazbeni talent naslijedio sam i od svojih roditelja i to su neki prvi počeci prepoznavanja mog glazbenog talenta. No, spletom okolnosti nisam upisao glazbenu školu, nego kasnije za vrijeme fakulteta sam upisao privatnu akademiju u Zagrebu “Prva hrvatska Broadway škola” i završio smjer pjevanje, ples i gluma. To je zapravo školovanje za muzički teatar” – ispričao nam je Marko Plavec .

Prve veće angažmane imao je sa 16 – 17 godina kada se upisao i u plesni klub u Osijeku, krenule su razne audicije, a na jednoj od njih je za predstavu prošao među 5 tada najboljih plesača iz Hrvatske.


“Ta predstava se radila oko četiri do pet godina, preselio sam se u Zagreb i počeli su se javljati novi poslovi, nove audicije, nove predstave. Dosta predstava je iza mene što privatnih produkcija, što u kazalištu “Komedija”. U jednoj od predstava upoznao sam Tihomira Kožinu i on je otkrio moj talent i za pjevanje. Mjuzikl forma je dosta teška forma, morate znati i pjevati i plesati i glumiti. Morate biti jedan “paket” svih tih mix glazbenih talenata da bi zadovoljili jednu takvu audiciju. Tako smo počeli suradnju i izašla je moja prva pjesma “Labirint”. Tekst i glazbu je napisao Tihomir Kožina, aranžman Tihomir Kožina i Davor Totović i ja sam otpjevao” – kaže Marko.

Marko Plavec želi nastaviti svoju glazbenu karijeru pa je u planu i druga pjesma.


“Jedan dio je već gotov, tekst i glazbu imamo, sada treba studio da snimimo i možda kroz mjesec dana bi pjesma trebala izaći” – najavljuje Marko kojem želimo puno uspjeha u glazbenim vodama.

ji/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!