Mišel Jakšić žestoko se u saboru zalaže za brzu cestu do Koprivnice

Iako naš kraj u saboru nema više Branka Hrga i Željka Lackovića, koji su se isticali svojim aktivnostima po pitanju nastavka gradnje brze ceste prema Koprivnici, zato ima Mišela Jakšića koji je već u početku svog saborskog mandata pokazao veliko samopouzdanje kad je u pitanju briga za građane Koprivnice na čijem je čelu kao kvalitetan gradonačelnik.

Tako je bilo i prošli tjedan na zasjedanju sabora kad je prozvao ministra Butkovića da je ovaj projekat već 40 godina samo na papirologiji.

– Unazad 15 godina, kada se priča o povezivanju brzom cestom sa Zagrebom i ostatkom Hrvatske, uvijek se pričalo o podravsko-bilogorskom ipsilonu. U protekle četiri godine bilo je investicija prema Bjelovaru, prema Koprivnici investicija nije bilo nijedan metar. Nadam se da se omaškom dionica prema Koprivnici nije našla u službenom programu Vlade koji smo usvajali prije više od mjesec dana – kazao je Jakšić.

Ministar Butković mu je odgovorio da se ne slaže s njim i da je bilo potrebno vrijeme da se sve pripremi, te da uskoro kreće gradnja dijela brze ceste prema Vojakovačkom Kloštru.

– Odmah smo krenuli u projektiranje, izradu dokumentacije, ali trebalo je uskladiti prostorne planove na vašem području, što vi dobro znate. Raspisali smo natječaj, ugovorili radove za dionicu Križevci – Vojakovački Kloštar dužine 7,5 kilometara. Izabran je izvođač, radovi će uskoro krenuti. Ukupna vrijednost je 270 milijuna kuna – nastavio je Butković.

Uz to je napomenuo da se u našoj županiji nastavlja gradnja željezničke dionice Križevci – Koprivnica – mađarska granica. Riječ je o 350 milijuna eura. Prisutni smo, vodimo računa ne samo o razvoju Koprivničko-križevačke županije, već cijeloj Hrvatskoj, rekao je Butković.

– Ne dao Bog da bih rekao kako ništa niste radili. Radilo se podosta na papirologiji. Tužno je i ružno, ali to je nešto o čemu se priča puno više no što mi imamo godina. Nakon 30-40 godina rasprava o toj cesti, opet smo na papirologiji. Što imaš, s tim klimaš – izjavio je Jakšić, nastavivši.

– Rekao sam da u četiri godine nije napravljen nijedan metar prema Vojakovačkom Kloštru i Koprivnici, što je točno. Pozdravljam što ste rekli. To je ispravljanje povijesne nepravde. Prvi veliki međunarodni koridor koji je išao kroz Hrvatsku 1873. je upravo pruga na kojoj se provodi europski projekt. U budućem risanju cestovnih koridora, upravo je taj prema Koprivnici iz nekog razloga zaobiđen. Moram naglasiti kako je to zaslužilo gospodarstvo Koprivničko-križevačke županije i Koprivnice. Oduvijek više uplaćujemo u državni proračun nego što nam se dosad vraćalo. I ova kriza pokazala je koliko je važno gospodarstvo naše županije za Hrvatsku. Da podsjetim, jedna od prvih tvrtki koja je uplatila svoju stvorenu dobit bila je Podravka. Pozdravljam inicijativu, ali zbog godina obećavanja i prolongiranja na prvoj ću lopati izraziti zadovoljstvo – završio je koprivnički gradonačelnik. /izvor: epodravina.hr/

Ovakve aktivnosti Koprivničkog gradonačelnika Mišela Jakšića su za svaku pohvalu, jer ostavlja dojam mladog i hrabrog političara, te građanima šalje poruku da nisu pogriješili što su mu dali mandat u saboru. Ostaje za vidjeti može li mladi koprivnički saborski zastupnik svojim aktivnostima postići ono što Hrg i Lacković nisu mogli. (tik)

Pratite nas na društvenim mrežama!