Na današnji dan u prošlosti – 9. rujna

Donosimo što se u prošlosti dogodilo na današnji dan.

Prva pošta koja je putovala zrakom letjela je u balonu 1785. godine. Baloni su tada postali uobičajeno sredstvo za prijenos pošte, sve do izuma zrakoplova. Na današnji dan 1911. Britanski poštanski ured odaslao je prvu poštu zrakoplovom a do dvadesetih godina već su mnoge zemlje koristile još jednu vrijednu prednost aviona.

Neokrunjeni kralj rock ‘n’ rolla, Elvis Presley, prvu ploču snimio je 1954. godine. U razdoblju od 1957. do 1966. Presley se nalazio na listi 10 najkomercijalnijih američkih glumaca. Još za života postao je legenda potukavši sve rekorde: u 20-ak godina objavio je 97 ploča, a na vrhovima top lista proveo je čak 996 tjedana.

Slavni album Imagine još slavnijeg Johna Lennona njegov je drugi i najpopularniji solo album. Izdan je na današnji datum 1971. godine.

9. rujna rođeni su Lav Nikolajevič Tolstoj, slavni autor romana ‘Rat i mir’ i ‘Ana Karenjina’ te Otis Redding, američki pjevač soula i redatelj. Na današnji dan svoje rođendane slave i glumac Michael Keaton, najpoznatiji po svojoj ulozi u filmu Batman, glumci Hugh Grant, Adam Sandler, Michelle Williams i Goran Višnjić, kao i nogometaš Luka Modrić. (metro-portal.hr)

Pratite nas na društvenim mrežama!