Od danas je i vrtić Zraka sunca novo stajalište Bibliobusa Gradske knjižnice "Franjo Marković"

Križevački bibliokombi je pokretna knjižnica koja već jedanaestu godinu obilazi mala mjesta, područne škole, domove i vrtiće okolice Križevaca i općina Sveti Ivan Žabno, Sveti Petar Orehovec i Kalnik te donosi knjige i slikovnice svojim čitataljima.

“Od danas, 17.9.2020., bibliobus Gradske knjižnice „Franjo Marković“ ima novo stajalište koje se nalazi u našem vrtiću. Radujemo se novom načinu suradnje s Gradskom knjižnicom koji će, vjerujemo, biti i djeci zanimljiv i neobičan. Bibliobus će vrtić posjećivati svaki drugi četvrtak. Danas su knjige i slikovnice mogla posuditi djeca Crvene skupine, a u narednim dolascima to će moći učiniti i ostale odgojne skupine”.
Otvaranje novog stajališta bibliobusa omogućit će djeci vrtićke dobi posudbu slikovnica s ciljem poticanja čitanja, čuvanja slikovnica te se na taj način potiče kod djece govorno izražavanje (pričanje, prepričavanje). Ovaj novi način susreta s književnom građom jako nas veseli i lijepo se uklapa u naš Plan i program odgojno obrazovnog rada za pedagošku godinu 2020./21.”- poručuju iz Dječjeg vrtića Zraka sunca

Foto: Dječji vrtić Zraka sunca

Pratite nas na društvenim mrežama!