Od jučer u gradu Rabu za turiste 50 posto popusta na cijenu PCR testa

Grad i Turistička zajednica grada Raba, u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, od danas su na području grada Raba osigurali popust od 50 posto cijene testiranja na Covid-19 za sve turiste kojima je test potreban za povratak u matičnu zemlju.

Prva inicijativa ove vrste u Hrvatskoj proslijeđena je i na predstavništva HTZ-a u najvažnijim emitivnim tržištima. Uz ovu subvenciju, cijena PCR testa za turiste biti će oko 46 EUR. To je iznimno povoljna cijena poglavito jer se radi o jednom od najskupljih, ali i najpouzdanijih testova na COVID-19.

Rabljanke i Rabljani uspjeli su održati turističku sezonu u 65-postotnom obujmu noćenja u odnosu na prošlu godinu. Taj rezultat se u danim okolnostima može smatrati uspjehom.
S obzirom na očekivanu još težu posezonu odlučili su se dodatno izaći u susret svojim gostima i sufinancirati troškove testa na Covid-19 za one turiste kojima je to potrebno.

Popust vrijedi:- za sve turiste kojima je potreban rezultat PCR testa na Covid-19 za nesmetan ulazak u matičnu državu- za turiste koji borave u objektima u privatnom smještaju- za sve dolaske u rujnu i listopadu 2020. godine (od 1. rujna do 31. listopada 2020. godine)- za sve osobe koje na području grada Raba borave minimalno 7 noći neprekidno u privatnom smještaju- za sve rezervacije za rujan i listopad, neovisno kad su napravljenePri obavljanju testiranja osoba koja plaća test (turist ili iznajmljivač) dužan je predočiti potvrdu iz eVisitora o boravku osobe koja se testira, koju iznajmljivač može samostalno isprintati iz sustava eVisitor ili zatražiti u uredu TZG Rab.

Turisti testiranje mogu obaviti, putem drive-in metode prikupljanja brisa, u Domu zdravlja grada Raba svakim radnim danom od 8 do 11 sati.

„Najave za ovu sezonu bile su skromne, ali uspjeli smo ih nadmašiti. Grad Rab je odgovorna i sigurna destinacija te želimo pokazati kako je moguće nastaviti ovu sezonu i dalje. Svjesni da je trošak testa na Covid-19 značajan izdatak za turiste ili iznajmljivače te vjerujemo kako će im ovaj popust mnogo značiti. U tome nam je pomogao Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ -a na čelu s ravnateljem prof. dr. sc. Vladimirom Mićovićem te Ispostava Rab na čelu s voditeljicom mr. sc. Danielom Glažar-Ivče“, rekla je direktorica ureda TZ Rab Ivana Matušan.

„S obzirom na situaciju u kojoj smo se zatekli, te imajući u vidu u ovom trenutku neizvjesnu 2021. godinu, Grad Rab je u 2020. mjerama potpora i olakšica, posebice turizmu, trgovini i poduzetništvu, maksimalno nastojao olakšati financijski težak period. Dokazali smo kako smo jedna od rijetkih jedinica lokalne samouprave koja je smanjenjem svojih plaća i do 40 % sredstva prenamijenila za omogućavanje popusta do 50 % za sve resurse u vlasništvu Grada kojima se gospodarstvo služi“, rekao je gradonačelnik grada Raba Nikola Grgurić, podsjetivši da je preporuka HTZ-a omogućavanje testiranja u destinaciji, što je Grad Rab među prvima i omogućio. (Izvor i foto: Ministarstvo turizma)

Pratite nas na društvenim mrežama!