Održan Pojedinačni šaranski kup na Jezeru Čabraji – Postavljen je novi rekord ukupne kilaže u pojedinačnom natjecanju

Športsko ribolovni klub Križevci je već tradicionalno organizirao Pojedinačni šaranski kup koji se održao od petka 25. do nedjelje 27. rujna na jezeru Čabraji. Iako vrijeme nije poslužilo naše ribičke stručnjake, riba je očito bila zainteresirana za njihove mamce. Postavljen je novi rekord ukupne kilaže jezera Čabraji na pojedinačnim natjecanjima – 465,86 kilograma.


Na Kupu je sudjelovalo 12 natjecatelja, što domaćina što gostiju koji su na tri pribora pokušali uloviti što više šarana i amura težih od jednog kilograma. Ukupno je ulovljeno 80 riba, odnosno 69 komada šarana i 11 amura, čiji je prosjek bio 5,82 kilograma.


Pobjedu je uvjerljivo odnio Petar Sinković ulovivši 115,15 kilograma ribe što je bila nedostižna prednost. Ulovio je Sinković i najveću ribu natjecanja – šarana od 16,230 kilograma i tako pomeo konkurenciju. Zanimljivo, Petar je dopredsjednik ŠRK Križevci, a šarane aktivno lovi već dugi niz godina.


Drugo je mjesto osvojio Križevčanin Željko Đurec ulovivši 72,11 kilograma ribe, ispred klupskog kolege Kristijana Zimeta kojem je srebro promaklo za manje od tri kilograma (69,52).


„Čabraji su ponovno pokazali da napreduju iz dana u dan i drago mi je da se možemo pohvaliti novim rekordom u pojedinačnim natjecanjima. Nekada je to bilo nezamislivo.Što se tiče samog natjecanja,vrijeme nam nije išlo u korist. Kiša koja je padala gotovo svaki dan namočila je pozicije, ali i mnoge ribiče. Međutim, ribi to očito nije smetalo, a nama je jedino bitno da se riba hrani u ovom periodu godine kada šaran oprezno uzima mamac“, rekao je pobjednik, dopredsjednik ŠRK Križevci Petar Sinković.

(ds)

Pratite nas na društvenim mrežama!