Ognjen Mergon pobjednik 1. Križevačke osmine – utrka građana i rekreativaca

Sportski praznik u Križevcima otvoren je utrkom najmlađih Križevčana – Radost trčanja, a zatim je u 11 sati s Trga Josipa Jurja Strossmayera, paralelno sa startom Županijskog polumaratona Kalnik-Križevci ’20. – KTC, startalo gotovo 100 atletičara koji su se natjecali u utrci koja je nazvana Križevačka osmina. Naime, ta je utrka organizirana po prvi puta u 11 godina Županijskog polumaratona, a njena duljina iznosi, kako joj i ime govori jednu duljinu polumaratona, što je 5,28 kilometara. 

Trčali su muškarci i žene, atletičari i rekreativci, stari i mladi, ali najviše je nastupilo upravo naših Križevčana, polaznika Škole trčanja.

Tako je prvo mjesto spektakularnom utrkom osvojio Ognjen Mergon, član Atletskog kluba Križevci i Hrvatski reprezentativac koji je s rezultatom 17:34 bio brži od Olivera Orešića iz Atletskog kluba Koprivnica. Treći je u cilj dotrčao Križevčanin Matija Palčić, sin legendarnog trenera Drage Palčića, koji je 2018. godine istrčao prestižnu triatlonsku utrku ‘Ironman Austria-Kärnten’.

U ženskoj je konkurenciji pobjedu odnijela još jedna perspektivna atletičarka Križevačkog atletskog kluba, Marcela Gudić koja je u cilj utrčala za 21,42 minutu što je bilo sedmo vrijeme ukupno. Veliku smo borbu u ženskoj konkurenciji gledali za srebrnu medalju. Naime, Križevčanka Anamaria Gudić je u posljednjem krugu prestigla trećeplasiranu, pa i u posljednjih 100 metara ulovila iskusnu Miu Furdi iz TK Kotoripski begači. Utrčale su zajedno u cilj, a foto-finiš je rekao – ‘srebro za Miu, a bronca ostaje u Križevcima’. Stale su tako sestre Gudić na pobjedničko postolje ženske konkurencije.

Posebno priznanje primio je najstariji sudionik utrke 84-godišnji Zvonko Stipić koji je spektakularnim finišom završio svoju dionicu. Za taj je pothvat našem Križevčaninu trebalo 38,30 minuta a ukupno je osvojio 90. mjesto, te 47. u muškoj kategoriji.

(ds)

Pratite nas na društvenim mrežama!