Počinju jubilarne 10. Večeri udaraljkaša u Križevcima

Večeri udaraljkaša u Križevcima, popularni VUK,ove se godine održavaju u ranijem terminu od 11. do 13. rujna. Osim termina, novost je i lokacija besplatnih radionica i koncerata koji iz prostora Glazbene škole Alberta Štrige sele na otvoreno -u atrij Likovne galerije Gradskog muzeja Križevci. „VUK je festival koji nudi vertikalni presjek udaraljkaške scene, od početnika u osnovnim glazbenim školama, studenata na muzičkim akademijama do eminentnih umjetnika i ansambala u Hrvatskoj i regiji. Osim koncerata nudi besplatne udaraljkaške i bubnjarske radionice te stručna predavanja.Za jubilarnu obljetnicu osvježili smo VUK identiteti otvoril i Instagram profil.

Ovogodišnji udaraljkaški festival u petak 11. rujna, otvaramo Koncertom učenika iz glazbenih škola u Zagrebu, Varaždinu, Bjelovaru i Križevcima. Subotnji program započinjemo bubnjarskom radionicom ‘Od jazza do elektronike’pod vodstvom Janka Novoselića, a središnji događaj je večernji koncert ‘Triple Win’udaraljkaškog tria Sudar Beat iz Samobora, nakon kojeg slijedi slavljeničkiafterpartyuz DJ-a Barilikuma. U nedjelju ujutro na rasporedu je radionica Krešimira Oreškog pod nazivom ‘Djembe -kralj afričkih bubnjeva’, a koncertom ‘Udaraljke u kazalištu’udaraljkaša Dominika Šabića 13. rujna zatvaramo ovogodišnji VUK.Također, za vrijeme festivala u Atriju Likovne galerije moći će se razgledati izložba o važnosti fotografije u tiskanim medijima u organizaciji Ureda za fotografiju iz Zagreba.“, izjavio je organizator VUK-a Josip Konfic.

Večeri udaraljkaša u Križevcima (VUK) nastale su 2011. s ciljem promoviranja hrvatske i strane udaraljkaške scene. Osim eminentnih solista udaraljkaša u Hrvatskoj i šire, koncertima se predstavljaju iudaraljkaški ansambli i sastavi, mladi talentirani studenti Muzičke Akademije u Zagrebu te učenici srednjih i osnovnih škola iz cijele Hrvatske izvodeći klasični i popularan udaraljkaški repertoar. Cilj jubilarnog 10. izdanja jest približiti glazbu i udaraljke široj publici kroz glazbeni i edukativni program.Iako na otvorenom, VUKse održava uz poštivanje svih epidemioloških mjera.Koncerti će se održati u atriju Likovne galerije Gradskog muzeja Križevci, aradionice u dvorištu Galerije K2 u samom centru grada.

U slučaju kiše koncerti seleu KoncertnudvoranuGlazbene škole, a radionice u Udaraljkaškusobu.Organizatori Večeri udaraljkašasu Glazbena školaAlberta ŠtrigeKriževci i križevačka udruga P.O.I.N.T., a pokrovitelj Grad Križevci.Facebook| https://www.facebook.com/veceriudaraljkasaInstagram| https://www.instagram.com/veceri_udaraljkasa_krizevci/Web| https://www.udruga-point.hr; https://glazbenaskolakrizevci.hr; https://krizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!