Policijski službenici PU koprivničko-križevačke sudjelovali na 2. memorijalu „Šimo Đamić“

U samoj utrci sudjelovali su i pripadnici Interventne jedinice policije Policijske uprave koprivničko – križevačke

Baš kao i prošle godine, memorijal je na slavonskoj ravnici i obroncima Dilj gore okupio brojne hrabre hrvatske policajce i policajke (njih ukupno 61) u utrci za najspremniju pripadnicu i pripadnika Ministarstva unutarnjih poslova. 

Od alpinizma, veslanja, streljaštva, zakonskih propisa, borilačkih vještina, gimnastike, zahvata za privođenje, tu su i mnoge druge teške prepreke i znanja koje su kandidati morali uspješno demonstrirati u kvalifikaciji natjecanja kako bi danas mogli biti na njegovoj završnici. 

Policajci i policajke su u 7 sati krenuli sa starta (mjesto Tomica) prema Sibinju s deset kilograma teške opreme, kompasom i zemljovidom u rukama. Nakon višednevnih sati napornih zadataka, u cilj je oko 13:30 sati (11. rujna 2020.) ušao najspremniji hrvatski policajac 2. memorijala „Šimo Đamić“ kako bi se poklonio hrvatskoj zastavi, a za njime su slijedili i ostali. U samoj utrci sudjelovali su i pripadnici Interventne jedinice policije Policijske uprave koprivničko – križevačke.  

Memorijal je održan u čast svim dušama hrvatskih ratnika, a u njemu novi mladi naraštaji hrvatske policije u svojoj slobodnoj, samostalnoj i suverenoj Republici Hrvatskoj pokazuju i dokazuju da im je sigurnost građana i ljubav prema domovini uvijek na prvom mjestu. Ovo natjecanje će i hrvatskim policajcima i policajkama biti poticaj da svakodnevno brinu o svojoj fizičkoj spremi koja je jedan od najvažnijih čimbenika pri obavljanju policijskog posla. 

Foto i izvor: Pu koprivničko-križevačka

Pratite nas na društvenim mrežama!