Položena vremenska kapsula – za 500 godina znati će se kako se živjelo 2020. godine


Povodom izgradnje nove dvorane, u temelje sportske dvorane Osnovne škole Ljudevita Modeca danas je položena vremenska kapsula. V.d. ravnatelja škole Goran Ljaljić izrazio je zadovoljstvo što se gradi nova sportska dvorana kako učenici ne bi više morali ići na nastavu tjelesne i zdravstvene kulture u sportsku dvoranu u Potočkoj ulici, po lošim vremenskim uvjetima te prelaziti cestu na mjestima gdje postoji opasnost u prometu. Podsjetio je da će, osim što će biti izgrađena dvorana za tjelesni odgoj sa sportskim borilištima, u toj zgradi biti i nekoliko učionica, školska knjižnica i školska kuhinja.
“Time će cijela škola imati bolje uvjete za rad i u konačnici će lakše prijeći na jednosmjensku nastavu – kazao je Goran Ljaljić.


Simbolički je položena vremenska kapsula u kojoj se nalaze učenički radovi, digitalni sadržaji te pismo budućim generacijama koje je pročitala učenica Dunja Rebić. U pismu je istakla po čemu će biti upamćena 2020. godina u kojoj se dogodio veliki potres u Zagrebu te pandemija koronavirusa, kako se u ovo vrijeme odvijala nastava u školama, online ili ovih dana u školi, ali uz mjere opreza.


Gradonačelnik Mario Rajn osvrnuo se na gradnju dvorane koja je neophodna za učeničku nastavu, ali i kvalitetnije bavljenje sportom.


“Čvrsto vjerujemo da ćemo ovim objektom riješiti i dobar dio problema naših sportskih klubova” – kazao je Mario Rajn.

ji/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!