Predstavnici Udruge osoba s invaliditetom Križevci i poduzeća "Hedona" posjetili predsjednika RH Zorana Milanovića

Iz ureda predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića doznajemo kako je predsjednik u svojim prostorijama primio izaslanstvo Križevačke Udruge osoba s invaliditetom te socijalnog poduzeća “Hedona”.

Predstavnici Udruge upoznali su predsjednika Milanovića s radom Udruge, ciljevima te aktivnim sudjelovanjem u društvenoj i individualnoj skrbi za osobe s invaliditetom.

Predstavnici Udruge na sastanku također su upoznali predsjednika Milanovića sa svojim dvadesetogodišnjim djelovanjem te socijalnim poduzećem u kojem većinu zaposlenih čine osobe s invaliditetom. Podsjetimo, čokolaterija „Hedona“ je u lipnju ove godine pobijedila na natječaju te osvojila nagradu Razvojne banke Vijeća Europe za socijalnu koheziju na inovativan i učinkovit način.

Predsjednik Milanović pohvalio je uspješan rad Udruge osoba s invaliditetom Križevci na promicanju socijalne inkluzije osoba s invaliditetom kroz njihovu integraciju na tržište rada te čestitao predstavnicima čokolaterije „Hedona“ na osvajanju prestižne nagrade Razvojne banke Vijeća Europe.

Na sastanku s Predsjednikom Republike sudjelovali su predsjednik Udruge osoba s invaliditetom Križevci Petar Gatarić, izvršni direktor Udruge Bruno Butigan, direktorica Križevačke čokolaterije „Hedona“ Alemka Lončar i voditeljica proizvodnje Sunčica Starinec Skelin te djelatnice i djelatnici čokolaterije Zdravka Hlobuček, Miljenko Drožđan, Ivana Štriga, Martina Pavlinec i Josip Pejčić.

FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Marko Beljan

Izvor: predsjednik.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!